Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Motivarea angajatilor tai: Baza unei afaceri solide!

de Maria Nicutar 14 Aug. 2013 3272
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Angajatii nostri sunt esentiali pentru bunul mers al afacerilor noastre. Oricat de multa importanta am da clientilor, existenta acestora este imposibila in lipsa angajatilor care sa ofere serviciile si produsele aducatoare de profit. In consecinta, o mare pondere din investitiile noastre de timp si de energie, de bani si pasiune merg intr-o directie clara: dezvoltarea angajatilor nostri in asa fel incat afacerile sa se dezvolte la pas cat mai sigur.

In esenta, o afacere este pe atat de mareata pe cat sunt oamenii pe umerii carora ea sta! Si daca angajatii sunt nepregatiti, nemotivati, lipsiti de entuziasm si pasiune, asa vor fi si afacerile.

Pentru antreprenorii care cauta mereu sa investeasca in oamenii lor, iata cateva tehnici care nu vor da niciodata gres:

1. Lasati-i sa isi urmeze pasiunea!
Atunci cand lasi un om pe pozitia in care este in stare sa isi dea frau liber imaginatiei, pasiunii sale, intereselor sale cele mai profunde, atunci persoana respectiva inregistreaza rezultate incredibile. Da-i unei persoane un rol total nepotrivit si vei vedea un esec de proportii!

Solutia este sa gasiti pentru pozitiile libere din companie, acei oameni care au pasiune reala pentru ceea ce fac. Doar asa va veti asigura ca nu veti da drumul in companiile voastre unor oameni cu interese meschine, unor oameni interesati doar de partea financiara si nimic mai mult!

2. Oferiti-le sanse sa isi dezvolte abilitatile si competentele, chiar cu riscul ca ei sa plece din companii. Degeaba raman in afacere daca nu se dezvolta si daca nu aduc mereu valoare noua, multiplicata. Amintiti-va ca nu aveti nicio cale de scapare din aceasta situatie. Vor creste si se poate sa plece daca afacerea nu creste odata cu ei. Nu vor creste si atunci oricum nu vor fi utili nimanui, inclusiv afacerilor voastre!

3. Oferiti-le sansa sa invete din greselile pe care le comit. Dati-le ocazia sa isi repare greselile si nu ii criticati in mod negativ. Oferiti-le feedback si sprijiniti-i atunci cand trec prin momente neplacute. Este esential sa simta ca au parte de sprijinul vostru continuu. Doar asa vor invata ca au toate sansele sa creasca alaturi de oamenii care le ofera suport continuu!

sursa foto: www.sxc.hu



Tags: motivarea angajatilormotivare angajatitehnici de motivare a angajatilor

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]