Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Publicitatea pe dispozitive mobile va atinge un varf in 2026

de Florin Amariei 12 Mai. 2021 4485
5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Mai multe analize confirma ca publicitatea pe dispozitive mobile va ajunge la un varf in 2026, cand va depasi 270 de miliarde de dolari.

Conform datelor centralizate, o cercetare WARC releva faptul ca, la ora actuala, la nivel mondial, exista 3,9 miliarde de utilizatori ai tehnologiilor mobile, in timp ce rezultatele IMARC Group arata ca specialistii in domeniu estimeaza o piata globala de publicitate pe dispozitive mobile ce va ajunge la o valoare de 269,1 miliarde de dolari, in urmatorii cinci ani.
 
De asemenea, Retail Emarketer prognozeaza ca, pana la sfarsitul acestui an, vanzarile prin comertul mobil ar putea sa reprezinte 54% din totalul comertului online, iar Retail Dive a raportat ca vanzarile din m-commerce prin intermediul tuturor dispozitivelor, de la tablete si pana la telefoane smart, au crescut cu peste 700 miliarde de dolari.
 
"Optiunile de tip "marketplace" includ vaste colectii de produse, recomandari personalizate si baze de date cu vanzatorii inscrisi pe platforme. Astfel, magazinele Facebook au fost recent lansate si implementate in noi piete precum Marea Britanie sau Canada, iar unele brand-uri, precum Shopify, au stabilit parteneriate cu platforme ca TikTok, pentru a folosi la maximum potentialul comertului social. Cele mai multe platforme folosesc deja puterea inteligentei artificiale (AI) si a invatarii automate (ML) in cadrul retelelor de date, pentru analize cantitative si calitative. Sistemele AI si ML folosesc mecanisme predictive, pentru a stabili actiunile utilizatorului, corelandu-le cu datele categorisite despre utilizatori si imbunatatind altfel dimensiunea audientei", se mentioneaza in lucrarea Httpool.
 
In acest context, rapoartele de specialitate estimeaza o valoare a pietei globale a inteligentei artificiale de 39,9 miliarde de dolari, in 2019, respectiv o rata de crestere anuala compusa la 42,2%, pentru perioada 2020 - 2027.
 
Totodata, industria de realitate augmentata (AR) este estimata la 17,67 miliarde de dolari, cu o rata de crestere anuala compusa preconizata la 43,8% intre 2021 si 2028, in timp ce piata de realitate virtuala (VR) a ajuns la 10,32 miliarde de dolari, iar aceeasi rata de crestere va fi de 21,6% in perioada 2020 - 2027.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: publicitatepiata publicitatepiata publicitate 2026

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

YouTube a obtinut peste 15 miliarde de dolari doar din publicitate

de Florin Amariei
04 Feb 2020
Publicitatea pe care utilizatorii platformei o vad a adus YouTube peste 15 miliarde de dolari intr-un singur an. Pentru prima oara in 14 ani de...

5 cele mai eficiente mijloace ca sa-ti faci publicitate pentru afacerea ta?

de Marinache Horia Cristian
21 Sep 2015
Pentru a va promova afacerea puteti folosi in scopuri publicitare cateva mijloace de comunicare clasice. Sa vedem care sunt cele mai importante si...

In Romania, publicitatea prin viu grai a fost si este cea mai eficienta!

de Ilinca Dobrescu
28 Iul 2015
In prezent, consumatorii sunt din ce in ce mai neincrezatori in promisiunile lansate de companii si se orienteaza catre recomandari de la prieteni si...

Publicitatea in afaceri - un mod de viata, o industrie

de Marinache Horia Cristian
05 Mai 2015
Publicitatea este foarte importanta in ziua de astazi. Industria publicitatii penetreaza toate aspectele vietii noastre de zi cu zi. Afecteaza modul...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]