Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romanii isi cauta noi locuri de munca vara

de Florin Amariei 05 Aug. 2019 4237
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Companiile din Romania anunta ca primesc cu 18% mai multe CV-uri fata de luna aprilie, asadar romanii prefera sa isi schimbe locul de munca pe timp de vara.

"Chiar daca este o perioada in care cei mai multi angajati isi iau concediu, romanii au continuat sa aplice la joburi in numar chiar mai mare decat in perioadele anterioare. Astfel, companiile au inregistrat cu 18% mai multe aplicari la joburi in luna iulie si cu peste 5% mai multe aplicari fata de aceeasi perioada a anului trecut", se arata in studiul BestJobs, remis luni AGERPRES.
 
In luna iulie, candidatii au aplicat in numar mare la joburile din domeniul financiar-contabilitate (peste 20.000 de aplicari), BPO (peste 17.000 de aplicari), inginerie (peste 15.000 de aplicari), transport (peste 14.000 de aplicari), resurse umane (peste 13.000 de aplicari), medical & pharma (peste 12.000 de aplicari) si vanzari, cu peste 10.000 de aplicari.
 
In acelasi timp, top 3 joburi vedeta in luna iulie au atras aproape 900 de candidati fiecare: BCR - partener clienti retail, BCR - partener servicii clienti si Dova Capital - reprezentant vanzari.
 
Doua luni la rand, sectorul bancar a atras cei mai multi candidati, cu peste 9.000 de aplicanti in luna iulie, in crestere cu 39% fata de luna anterioara, mentioneaza BestJobs.
 
Topul companiilor cu cele mai multe aplicari este condus si in luna iulie de catre Enel (2.779 aplicari), Raiffeisen Bank (2.322 aplicari), Oracle (2.051 aplicari), BCR (1.897 aplicari), Continental Automotive Group (1.814 aplicari), Regina Maria (1.774 aplicari), First Bank (1.754 aplicari), Alpha Bank (1.732 aplicari), Banca Transilvania (1.543 aplicari) si Allianz Technology (1.506 aplicari).
 
Si in luna iulie au existat candidati care au ales sa aplice direct pe paginile de profil ale companiilor angajatoare de pe BestJobs. Astfel, companiile cu cel mai bun brand de angajator in luna iulie au fost: Vodafone, cu 139 de aplicari spontane, Enel, cu 107 aplicari spontane, British American Tobacco, cu 92 de aplicari spontane, Oracle, cu 91 de aplicari spontane, BCR si Raiffeisen Bank, cu 81 de aplicari spontane fiecare, OMV, cu 73 de aplicari spontane, Takko Fashion, cu 72 de aplicari spontane, A&D Pharma, cu 71 de aplicari spontane, si Continental Automotive Group, cu 67 de aplicari spontane.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: romaniilocuri de muncavara

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Studiu: Romanii nu se uita la kilometri, cand cumpara o masina second hand

de Florin Amariei
18 Iul 2019
Un studiu efectuat in prima parte a anului 2019 arata ca romanii interesati de o masina second hand nu se uita neaparat la kilometri, ci sunt...

11 sfaturi pentru o reclama cu adevarat reusita

de Stanciu Ioana
04 Feb 2016
Reclama trebuie sa fie o investitie si nu o cheltuiala. Pentru a ajunge la rezultatele dorite pune accent pe felul in care poti satisface nevoile si...

Shark Attack Mitigation Systems si afacerile cu adevarat vitale!

de Maria Nicutar
11 Sep 2013
Da, stim! Cu totii avem afaceri care sunt vitale pentru anumiti consumatori. Ce s-ar face fara noi? Nimeni nu ne contrazice. Cu toate acestea, exista...

Angajatii cu adevarat valorosi? Iata-i!

de Adela Simonescu
14 Iul 2013
Angajatii nostri nu sunt toti valorosi. Nici nu am avea cum sa avem parte de o asemenea minunatie, ar spune multi. Din pacate, multi angajatori cred...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]