Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Scumpiri pe linie in constructii, comert si industria prelucratoare. Afaceristii trag un semnal de alarma

de Idei de afaceri 28 Apr. 2022 1623
Scumpiri pe linie in constructii, comert si industria prelucratoare. Afaceristii trag un semnal de alarma
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Managerii estimeaza o crestere accentuata a preturilor in industria prelucratoare, constructii si comertul cu amanuntul pana in luna iunie a acestui an, potrivit unui raport publicat de Institutul National de Statistica (INS).

Astfel, in cadrul anchetei de conjunctura din luna aprilie 2022, managerii din industria prelucratoare preconizeaza pentru urmatoarele trei luni cresterea moderata a volumului productiei (sold conjunctural +11%).
 
Referitor la numarul de salariati, se estimeaza relativa stabilitate, soldul conjunctural fiind de +3% pe total industrie prelucratoare.
 
Pentru preturile produselor industriale se prognozeaza crestere accentuata in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +43%).
 

Afaceristii estimeaza o crestere a preturilor cu pana la 59% in constructii

 
In privinta constructiilor, managerii se asteapta in urmatoarele trei luni la o crestere a volumului productiei (sold conjunctural +25%) si estimeaza o relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural +5%).
 
In ceea ce priveste preturile lucrarilor de constructii se preconizeaza cresterea accentuata a acestora (sold conjunctural +59%).
 
In sectorul comert cu amanuntul managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni, tendinta de crestere moderata a activitatii economice (sold conjunctural +9%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale va inregistra crestere moderata (sold conjunctural +7%).
 
Angajatorii prognozeaza pentru urmatoarele trei luni, cresterea moderata a numarului de salariati (sold conjunctural +11%).

Managerii societatilor comerciale estimeaza crestere accentuata a preturilor de vanzare cu amanuntul (sold conjunctural +58%).
 

Serviciile se vor scumpi si ele pana in iunie
 

Conform estimarilor din luna aprilie 2022, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste crestere moderata in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +12%). Se estimeaza relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural +5%). Conform opiniei managerilor, preturile de vanzare sau de facturare ale prestatiilor vor avea tendinta de crestere (sold conjunctural +28%).
 
”Soldul conjunctural indica perceptia managerilor intreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen care NU trebuie confundata cu ritmul cresterii sau scaderii oricarui indicator statistic produs de INS. Soldul conjunctural procentual este obtinut ca diferenta intre procentajul managerilor care au ales varianta pozitiva a fenomenului si procentajul celor care au indicat varianta negativa”, arata raportul INS.



Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: scumpiriserviciiconstructiiindustria prelucratoare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

9 caracteristici pe care trebuie sa le aiba produsele sau serviciile tale pentru a-ti aduce profit.

de Stefania Tanase
15 Sep 2015
Ai un produs sau un serviciu nou pe care vrei sa-l vinzi? Esti sigur ca produsul sau serviciul va avea un mare succes daca vei putea face rost de...

Povestile in afaceri sau cum iti vei vinde serviciile

de Adrioaie Ruxandra
15 Apr 2014
A spune povesti este o modalitate de a face legaturi intre noi si cei din jur. Incepand cu povestile care ne erau spuse la culcare pana la povestile...

Externalizarea serviciilor de telemarketing pentru afaceri profitabile

de Maria Nicutar
27 Sep 2011
Externalizarea serviciilor de telemarketing se poate dovedi una dintre cele mai profitabile decizii pe care detinatorii de afaceri le pot lua....

Nevoile consumatorilor si gandirea dincolo de produse si servicii

de Ilinca Dobrescu
27 Aug 2011
Nevoile consumatorilor sunt rareori intelese la adevaratul lor nivel, in adevarata lor profunzime. In fapt, in afaceri trebuie fie sa gandim ca...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]