Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sfaturi esentiale pentru delegare de top!

de Ilinca Dobrescu 14 Apr. 2013 2238
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Sa delegi sarcini nu a fost niciodata simplu! Delegarea sarcinilor catre subordonati poate deveni o provocare majora pentru orice sef, manager, antreprenor, profesionist, leader samd. Si este natural sa depunem toate eforturile pentru ca delegarea sa se finalizeze cu succes, avand in vedere ca la mijloc exista si factorii decisivi pentru ca activitatea noastra profesionala sa se desfasoare ca la carte!

Si desi pare tare simplu, ei bine, nu este deloc asa. Multi sunt de parere ca este extrem de facil sa dai de munca altcuiva, insa de cate ori iese asa cum ne-am propus noi, la nivelul de excelenta pe care noi ni-l dorim.

In fapt, de cele mai multe ori, nu reusim decat sa impovaram lumea cu sarcini pe care nu le inteleg deplin si pe care le vor indeplini intr-o anumita pondere si cu rezultate destul de nesatisfacatoare. Si aici exista cateva aspecte pe care sa le luam in considerare:

1. Ai delegat sarcina in cauza catre persoana potrivita?

2. Ai oferit explicatiile de rigoare si ai primit feedback din partea persoanei catre care ai delegat sarcina in cauza?

3. Ai oferit instrumentele esentiale de care acesta are nevoie pentru a indeplini sarcina cu succes si in termenul limita asupra caruia ati convenit?

4. Ai masurat progresul efectuat de persoana catre care ai delegat sarcina, in mod constant si ai adus modificari de rigoare pentru ca rezultatul final sa fie cel pe care il doresti?

Iata cateva intrebari pe care sa ti le adresezi pentru a te asigura ca procesul de delegare se finalizeaza cu succes! In acelasi timp, intrebarile de fata se transforma in sfaturi esentiale de care sa tii cont pentru succes deplin! Tine cont de tipul sarcinii si de profilul angajatului care se va ocupa de indeplinirea ei! Tine cont ca acesta trebuie sa primeasca toate informatiile de care are nevoie pentru ca sarcinile sa se finalizeze cu succes si mai ales, trebuie sa obtii de la el un mic rezumat a ceea ce are de facut, fara sa pari ca il tratezi ca pe un copil mic.

Roaga-l sa iti spuna daca sarcina este potrivita pentru el, daca se poate ocupa de ea, cum ar dori sa o indeplineasca si daca are nevoie de informatii sau instrumente pentru ca rezultatul obtinut sa fie unul cat mai bun. Din aceste informatii oferite de persoana aleasa, vei afla daca sarcina este bine delegata si care sunt sansele de reusita!


Mult succes si delegare de top!

sursa foto: www.sxc.hu



Tags: delegare de top. sfaturi delegaredelegare corecta

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]