Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Si Apple incepe lupta cu Google. Vor lansa, precum Huawei, propriul motor de cautare

de Florin Amariei 29 Oct. 2020 4116
5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Apple lucreaza la o alternativa Google, chiar daca gigantul online american plateste pentru a fi pe iPhone, iPad si alte astfel de terminale.

Google plateste Apple cateva zeci de miliarde de dolari pentru a fi folosit in mod implicit pentru cautarile online. Este un deal care dateaza de multi ani, care a crescut ca valoare in timp si care este important pentru ambele companii - Apple are nevoie de un motor bun de cautare, iar Google are nevoie de utilizatori cu dare de mana.
 
Insa, acest deal a atras atentia oficialitatilor americane, care investigheaza intelegerea dintre cei doi giganti si care se pare ca o vor folosi in tribunal impotriva Google, care a fost deja acuzat de politici anticoncurentiale pe cautare si shopping.
 
In aceste conditii, Apple ar putea fi lasata fara motorul de cautare pe care l-a folosit atatia ani.
 
O schimbare minora din iOS 14, prin care Apple afiseaza in unele cazuri (precum Today View, de exemplu) propriile rezultate cu link-uri catre site-urile web, indica faptul ca Apple ar lucra in prezent la o alternativa la Google pentru propriile produse, pe care sa o foloseasca in cazul in care va fi fortata sa renunte la intelegere.
 
Apple l-a angajat in urma cu doi ani pe John Giannandrea, specialist in integrarea inteligentei artificiale in cautare, cel care era angajat la acea vreme la Google. Giannandrea a lucrat in acest timp la dezvoltarea capacitatilor de AI ale lui Siri.
 
In ultima vreme, Apple rulat mai multe anunturi de angajare a specialistilor in motoare de cautare, alt indiciu care duce spre aceeasi concluzie.
 
De asemenea, inca un indiciu vine din cresterea in ultima vreme a activitatii Applebot - botul Apple de indexare al site-urilor web.
 
Mai ramane de vazut daca motorul de cautare al celor de la Apple va fi un produs independent sau parte a lui Siri si daca dupa pierderea deal-ului cu Google Apple va vinde reclame in paginile de cautare, ceea ce ar contraveni cu promisiunile pe care le face in ceea ce priveste protejarea intimitatii utilizatorilor sai.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: applegooglehuaweimotor de cautare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Google Assistant va include functii de control parental

de Bianca Tila
15 Nov 2022
Google vine in ajutorul parintilor. Acestia vor putea limita sau dezactiva aumite functii ale asistentului digital dezoltat de Google. De asemenea,...

Google: Noi facilitati de shopping

de Bianca Tila
03 Nov 2022
Google va implementa noi facilitati in ceea ce priveste shoppingul in paginile motorului de cautare. Astfel, unele produse aflate la reduceri vor fi...

Apple: Toate modelele iPhone 14 au aceeasi cantitate de memorie

de Bianca Tila
12 Sep 2022
Toate cele patru modele din noua serie iPhone au aceeasi cantitate de memorie RAM. Pentru prima oara in ultimii ani, Apple a decis sa faca o...

Apple Podcast inregistreaza cresteri

de Bianca Tila
30 Aug 2022
Procentul de crestere al numarului de abonati a fost facut public de companie. Numarul celor ce se aboneaza la emisunile disponibile in cadrul...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]