de Idei de afaceri
01 Aug. 2024
1063
Pe aleile parcurilor bucurestene (Cismigiu, Carol, tineretului etc.) intreprinzatori ingeniosi desfasoara o afacere extrem de simpla si de profitabila: inarmati cu o presa manuala de citrice amplasata pe o toneta atractiva, acestia storc pe loc portocale si grapefruit si ofera doritorilor un suc 100% natural, la pretul de 8-10 lei. Si doritorii nu numai ca nu lipsesc, dar chiar formeaza cozi consistente, impunand intreprinzatorilor-vanzatori un ritm de lucru alert si aproape non-stop. Cu incasari pe masura, desigur.
Intr-o zi insorita, fiecare asemenea toneta vinde fara probleme minimum 100 de pahare, cu 4 lei profit curat la fiecare pahar, ceea ce inseamna 400 de lei profit pentru o singura zi de activitate! V-am starnit interesul? iata in continuare detalii extrem de valoroase despre aceasta afacere. obtinerea unui pahar de suc natural de citrice dureaza mai putin de 1 minut!
Know-how-ul afacerii este extrem de simplu: operatorul care lucreaza la un asemenea punct de vanzare nu trebuie decat sa ia pe rand cate o portocala, sa o taie in doua, sa aseze pe conul inferior al presei una dintre jumatatile obtinute si sa traga de maneta in jos.
Prin actionarea manetei, conul superior al presei coboara si striveste fructul de conul inferior, care este fix, astfel incat sucul rezultat in urma acestei operatii se scurge direct in paharul ce va fi inmanat clientului.
Dupa care operatia se repeta cu cealalta jumatate de portocala si tot asa. Aceasta este toata activitatea. Nici macar nu este nevoie de o forta de apasare prea mare, deoarece presa este astfel proiectata incat sa stoarca si ultimul strop de suc din portocala: cele doua elemente in forma de con tind sa se imbine perfect, fara sa lase niciun interstitiu, si in acest fel orice fruct asezat in presa va fi strivit cu maxima eficienta, iar sucul obtinut se va scurge prin niste orificii practicate in conul inferior direct in pahar.
Marele avantaj fata de celelalte bauturi racoritoare sau chiar fata de celelalte sucuri naturale ambalate care se gasesc deja pe piata il constituie faptul ca in acest caz clientul vede cu ochii lui cum se obtine sucul de fructe. aici e tot secretul: 100% natural!
Cum sa rezisti tentatiei de a bea un astfel de suc cand vezi ca portocalele sunt stoarse in fata ta si, ca urmare, stii absolut sigur ca respectivul suc nu contine nici o urma de coloranti artificiali sau alte chimicale?
Am vazut, deci, ca produsul in sine (sucul natural) este deosebit de atractiv si acest lucru constituie, evident, un argument foarte important in favoarea demararii acestei afaceri. Dar mai exista si alte argumente: astfel, activitatea se poate desfasura cu succes in orice loc frecventat de cat mai multi oameni.
De exemplu, daca instalati un asemenea storcator la mare, pe plaja, in plin sezon turistic, e clar ca dati lovitura: litoralul geme de lume in fiecare vara si acest aflux de potentiali consumatori inseamna venituri importante pentru dvs., mai ales ca in perioada concediilor oamenii sunt dispusi sa cheltuiasca mai mult ca de obicei.
Bineinteles, aceasta reteta se poate aplica nu numai in statiunile turistice, ci intr-o multime de alte locatii, aflate foarte la indemana: amplasati standul dvs. de sucuri naturale intr-un mall, in holul unui cinematograf, in gara, intr-o statie de transport in comun, in apropierea unui liceu, intr-un parc (cum am spus deja) sau pur si simplu pe o strada circulata din orasul dvs. si veti obtine, categoric, venituri de mii de lei pe luna. Plus ca, oriunde are loc un eveniment care atrage multi oameni, va puteti infiinta si dvs. cu standul dvs. de
Sucuri naturale: o conferinta, un spectacol in aer liber, un meci sportiv, o reuniune de orice fel constituie ocazii excelente pentru a castiga bani frumosi. de unde procurati presa de citrice?
Presa este unul dintre elementele-cheie ale intregii afaceri. Pe langa faptul ca stoarce foarte eficient fructele, ea are si o constructie foarte potrivita acestui scop, de vanzare stradala: piesele metalice sunt din otel inox, designul este suplu si atractiv, astfel incat clientul este tentat sa se apropie fie si numai din curiozitate („Ce face oare aparatul asta dragut?”).
In plus, presa permite observarea intregului proces de lucru – un aspect foarte important, dupa cum am descris mai sus. Vanzarile ar scadea, cu siguranta, daca aparatul nu ar colecta sucul direct in paharul ce urmeaza a fi inmanat clientului, ci intr-un recipient mai mare. In acest caz, clientii n-ar mai avea controlul asupra prospetimii si naturaletii produsului si ar putea banui ca in respectivul recipient are loc o diluare cu apa. Iar oferta si-ar pierde tot farmecul.
Presa de citrice costa, in functie de model, in jur de 100-250 de euro si functionarea ei, desi banala, este foarte sigura: fiind mecanica, aceasta presa nu are cum sa va lase balta in mijlocul activitatii, asa cum s-ar intampla in cazul unui storcator electric de fructe caruia i se defecteaza motorasul.
Cati bani va poate aduce aceasta afacere?
In calculul profitabilitatii acestei afaceri nu intra, in principal, decat trei costuri: portocalele, chiria pentru spatiul unde va fi amplasat standul si paharele de unica folosinta. Portocalele le veti achizitiona de la un angro de fructe. Puteti obtine aici un pret de 4,5 lei/kg, dar, daca stabiliti o relatie de aprovizionare stabila cu un anumit furnizor, acest pret poate fi chiar mai mic.
Aprovizionarea o puteti face chiar si numai o singura data pe saptamana, deoarece portocalele rezista bine timp de mai multe saptamani si astfel reduceti semnificativ cheltuielile cu transportul.
Revenind la profitabilitate, 1 litru de suc natural se poate obtine (prin stoarcere cu presa mecanica) din cca 2,4 kg de portocale. Asta inseamna ca un pahar de 0,2 litri de suc se obtine din cca 0,5 kg de portocale, ceea ce conduce la urmatoarele cifre
Costuri
Portocale (0,5 kg x 4,5 lei/kg) - 2,25 lei/pahar;
Pahar - 0,02 lei;
Numar de pahare vandute intr-o zi obisnuita - 100 buc.;
Total costuri marfa (2,27 lei x 100 buc.) -227 lei;
Chirie locatie -100 lei/zi;
Apa, transport, diverse - 15 lei/zi;
Pierderi (marfa deteriorata) - 20 lei;
Total costuri - cca 350 lei/zi
Venituri
100 pahare x 8 lei/pahar - 800 lei
profit brut - cca 450 lei/zi
Chiar si daca desfasurati afacerea doar in weekend-uri, si tot va puteti asigura un venit deosebit de atractiv, de cateva mii de lei pe luna.
de
Idei de afaceriRedactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.
Tags: sucuri naturaleafacere cu sucuri naturalestand de sucuri naturale