Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Stiinta vanzarii - o afacere in sine

67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cel mai eficient mod prin care puteti obtine ce iti doresti este sa ajuti clientul sa obtina ce-si doreste. Clientul vrea sa discute cu o persoana care il asculta!

Asterne pe o coala de hartie o declaratie de principii. Aceasta va deservi spiritul optimist al echipei tale de agenti telemarketing. Totodata, va deveni un fel de motto al companiei tale. Modele de declaratii gasesti la http://officeupdate.microsoft.com/templategallery/.

Cele mai bune telefoane sunt cele finalizate cu semnarea unui contract Sa nu presupui niciodata ca ii consumi timpul clientului. Solicita-le un moment din pretiosul lor timp si multumeste-le pentru amabilitatea de a discuta cu tine. Fii increzator in produsul sau serviciul pe care-l promovezi/vinzi.

Muta discutia de la ceea ce le oferi prin intermediul call centerului la ceea ce au nevoie. Clientul nu va inchide telefonul atata vreme cat vorbeste cu agentul call center-ului.

Iata un scurt exemplu: „Buna ziua, domnule. Ma numesc Eduard Popescu si va sun din partea companiei Future Technologies din Bucuresti. Sunteti amabil sa-mi acordati cateva minute din timpul dvs.? Oferim oricarui client din lume ocazia de a avea un numar de telefon american fara restrictii, cu doar 5 centi pe minut, de la care poate apela oricare alt numar din lume.

Care este locatia dvs. preferata?”
Succesul afacerii numite Call Center se datoreaza in special agentilor care vorbesc la telefon si persoanelor care le asigura training-ul. Ei trebuie sa creada in propriul succes. Capacitatea de a asculta este un factor decisiv.  Clientul vrea sa fie ascultat.Asadar,  foloseste-i numele intr-o maniera cat se poate de respectuoasa. Revizuieste grijile si nevoile clientului. Rezuma punctele slabe ale discutiei si asigura-l pe client ca esti alaturi de el in rezolvarea acestora.

Fii si patron, si angajat, macar metafizic…

Insufla optimism si motivatie! N-o sa esuezi. Recunoaste meritele agentilor de call center pe care ii conduci, atat in public, cat si in biroul tau. Rezolva eventualele conflicte in particular, nu de fata cu restul angajatilor. Un call center se bazeaza inevitabil pe multa, multa incredere. Aceasta nu se castiga din prima zi, ci pe parcurs.

De asemenea, incheierea vanzarii de serviciu/produs este la fel de importanta. Trebuie culese toate datele esentiale privind livrarea si facturarea clientului, alte costuri suplimentare, gratuitati etc.

Mai mult, acestea sunt vitale pentru finalizarea vanzarii. Et voilà! Afacerea merge si a devenit ceea ce numim „un caz real de succes”.



Tags: afacerevanzarivanzarecallcentertelemarketingmarketing

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]