Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Studiu: Romanii nu se uita la kilometri, cand cumpara o masina second hand

28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un studiu efectuat in prima parte a anului 2019 arata ca romanii interesati de o masina second hand nu se uita neaparat la kilometri, ci sunt interesati de faptul daca automobilul a avut vreun accident.

"90% din cumparatorii de masini second-hand au declarat ca ar prefera sa stie istoricul de daune decat cel de kilometri. Este oarecum surpinzator sa aflam acest lucru din moment ce cuvantul “kilometri” este pe buzele tuturor cumparatorilor de masini care ne contacteaza. Marea lor majoritate nici nu stiu ca se poate afla istoricul de daune online iar o alta parte importanta crede ca daunele se trec in cartea de service. Nimic mai fals, in cartea de service se trec de obicei doar reviziile si rechemarile in service", a declarat Mihai Cune.
 
Conform unui alt studiu citat de News.ro, facut in prima parte a anului 2019 pe un esantion de 1.000 de anunturi cu masini second-hand publicate pe internet, InspectorAuto a descoperit ca 60% aveau cel putin o dauna ascunsa iar putin peste 2% aveau daune totale nedeclarate. Astfel, cu cat masina este mai ieftina, cu atat creste riscul de a cumpara o masina cu mai multe daune. Cele mai multe masini cu daune sunt cele sub 10.000 euro, urmate apoi de cele intre 10.000 si 15.000 euro si de cele intre 15.000 si 30.000 euro.
 
Si totusi, in Romania, inca se pot vinde lejer masini care au avut daune majore pentru ca majoritatea cumparatorilor nu verifica masina inainte de cumparare, reiese din sondajul InspectorAuto. 55% dintre respondenti au recunoscut ca nu au facut o verificare tehnica si de daunalitate inainte de cumparare, in timp ce 45% au spus ca au cumparat masina doar dupa ce au verificat-o.
 
"Foarte multi cumparatori nu au cunostinte tehnice despre masini sau despre legislatie si se rezuma la a evalua cum arata masina, ce dotari are si cat de frumoasa este povestea vanzatorului. Nu stiu ce este acela un certificat de autenticitate si ce rol are sau ce acte sa ceara vanzatorului. Din pacate am observat ca multi cumparatori inca se incred in cartile de service desi acestea se pot falsifica cu 100-200 lei", a adaugat Mihai Cune.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: studiuromaniimasinasecond hand

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]