Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

SUA: Schimbarile de guvern din Romania au complicat mediul de afaceri

de Florin Amariei 27 Iun. 2019 4352
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Departamentul de Stat al SUA arata intr-un raport ca schimbarile de guvern din Romania au complicat mediul de afaceri.

Incepand din 2017, schimbarile frecvente de guvern din Romania au dus la modificarea rapida a politicilor ceea ce a determinat complicarea mediului de afaceri, se arata intr-un raport despre climatul de business din Romania publicat de Departamentul de Stat al SUA.
 
Potrivit acestui document, desi inainte de adoptarea unui act legislativ sunt necesare consultari cu partile implicate si studii de impact, aceasta cerinta a fost urmarita in mod inegal si entitatile publice, in general, nu efectueaza studii de impact amanuntite.
 
Romania a facut eforturi semnificative pentru a combate coruptia, dar aceasta ramane o provocare in continuare. In plus, punerea in aplicare inconsistenta a legislatiei actuale inclusiv a prevederilor referitoare la protejarea drepturilor de proprietate intelectuala constituie un alt factor care descurajeaza investitiile se mai arata in raport.
 
"Atragerea si pastrarea unor investitii suplimentare va necesita noi progrese in domeniul transparentei, stabilitatii si predictibilitatii procesului de elaborare a deciziilor economice precum si reducerea procedurilor birocratice netransparente", spune Departamentul de Stat.
 
Potrivit raportului citat, mediul de investitii din Romania ofera o imagine amestecata iar potentialii investitori ar trebui sa efectueze procedurile de due diligence inainte de a lua in considerare o eventuala investitie. Chiar daca ritmul reformelor economice a incetinit, Romania ramane lider regional in eforturile destinate combaterii coruptiei la nivel mediu si inalt.
 
"Cu toate acestea, eforturile de dupa luna ianuarie 2017 de a submina procurorii anticoruptie din Romania si de a slabi independenta justitiei au afectat incredere investitorilor in angajamentul guvernului vis a vis de combaterea coruptiei", se arata in documentul mentionat.
 
De asemenea, raportul sustine ca decizia Guvernului roman din luna ianuarie 2018 de a transfera plata contributiilor sociale de la angajator la angajat a afectat in mod negativ toate companiile prin costuri administrative suplimentare.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: suaromaniaschimbariguvernmediul de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Primul parteneriat bazat pe diversitate. OMV Petrom si Auchan Romania colaboreaza

de Bianca Tila
13 Iul 2022
In statiile de Petrom au aparut magazine "MyAuchan". Parteneriatul celor doua companii, OMV Petrom si Auchan Retail Romania, a introdus pe piata 200...

Afacerile din retail, pe plus in Romania. Crestere de 5,6% in primele doua luni din 2022

de Idei de afaceri
07 Apr 2022
Afacerile din retail se mentin pe plus in Romania. Potrivit datelor prezentate de Institutul National de Statistica, volumul cifrei de afaceri din...

Piata de advertising, in scadere. Tendinta globala nu se resimte in Romania

de Florin Amariei
08 Dec 2020
O noua analiza releva ca piata de avertising este in continua scadere, dar tendinta globala nu se resimte in Romania. Piata globala de publicitate...

Black Friday in Romania: Cazane, aparate foto, haine si machiaje

de Florin Amariei
19 Nov 2019
Black Friday in Romania a reprezentat o oportunitate noua de a intelege comportamentul romanilor cu privire la cumparaturi. In 2019 s-au cumparat...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]