Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Succesul in business: 5 modalitati pentru a-ti promova inteligent afacerea locala

de Idei de afaceri 19 Iun. 2020 7147
2.5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Promovarea unui business este o provocare constanta pentru intreprinzatori, cu atat mai mult daca au o afacere locala.

Pentru a supravietui, afacerile locale trebuie sa invete sa se adapteze noilor tendinte de marketing. Daca ai un business si observi ca vanzarile se afla intr-un platou sau sunt in scadere, este momentul sa iti pui la punct strategia de marketing. Totodata, daca ai o afacere locala care se bucura de succes, nu trebuie sa lasi garda jos, deoarece promovarea constanta te ajuta sa ramai in fata competitorilor si sa ai profit si pe viitor.


 

Iti prezentam in continuare cateva strategii de marketing pe care le poti folosi pentru a-ti promova afacerea.

1. Inregistreaza-ti afacerea pe Google

Promovarea „din gura-n gura“, la posturile de radio si TV si in ziare sau reviste este considerata invechita. Cercetarile au aratat ca 97% dintre consumatori cauta pe internet informatii despre business-urile locale. De aceea, este important sa iti inregistrezi afacerea pe Google. Cu ajutorul serviciului gratuit „Compania mea pe Google/ Google my Business“, poti crea si edita o pagina de prezentare a afacerii tale, astfel incat sa iti construiesti  prezenta in online si sa interactionezi usor cu clientii in cautarea Google si pe Google Maps.

2. Implementeaza un program de loialitate

Programele de loialitate pentru clienti si-au dovedit eficienta in cresterea vanzarilor. Cea mai buna parte a acestei strategii de marketing este ca poti obtine mai mult profit fara sa atragi noi clienti. Obiectivul este sa ii determini pe clientii deja existenti sa cheltuie mai multi bani. Sunt doua aspecte asupra carora trebuie sa te concentrezi cand pui in aplicare un program de loialitate: cresterea frecventei de cumparare si cresterea sumei medii de cumparare. Cercetarile au aratat ca peste 80% dintre clienti prefera sa mearga la cumparaturi in magazinele cu programe de loialitate.

3. Fii mai vizibil pe retelele sociale

Facebook, Instagram, Twitter, Youtube si chiar LinkedIn sunt platforme cu milioane de utilizatori care le acceseaza zilnic. Numarul afacerilor locale care ofera continut pe retelele sociale si interactioneaza zilnic cu publicul este scazut, insa mediul online reprezinta cea mai buna modalitate de promovare. O strategie axata pe social media te-ar putea ajuta sa devii mai vizibil, sa ai mai multi clienti si, implicit, mai mult profit.

4. Lanseaza o aplicatie mobila

In prezent, cei mai multi oameni folosesc telefoane inteligente, de aceea trebuie sa iei in considerare lansarea unei aplicatii mobile pentru afacerea ta. Studiile au aratat ca 63% dintre consumatori prefera o aplicatie in detrimentul unui site, pentru ca aceasta este mai rapida si intuitiva. Indiferent de afacerea pe care o conduci, o aplicatie mobila poate personaliza experienta clientilor.

5. Organizeaza concursuri

Concursurile reprezinta o buna modalitate de a-ti promova afacerea locala. Pentru a organiza astfel de provocari, este important să te folosesti de platformele online, de aceea este bine ca prezenta ta in mediul virtual sa fie una constanta. Scopul unei astfel de initiative este ca afacerea ta sa devina mult mai vizibila in mediul virtual. Daca utilizatorii vad ca prietenii si familia publica mesaje despre afacerea ta, gradul de expunere creste si in curand vei putea observa noi clienti. Ofera drept premiu ceva ce are legatura cu afacerea locala pe care o conduci: un cos de cumparaturi gratuit sau servicii de coafura gratuite. 


 

Pe langa strategiile de marketing pe care le alegi pentru promovarea afacerii tale, este important sa tii cont si de parerile clientilor pentru a putea aduce imbunatatiri business-ului. Creeaza un sistem de review-uri prietenos si fii mereu pregatit sa te reinventezi.




Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: afacere localapiatapromovarestrategii marketingclienti

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Piata de desfacere a florilor in ghiveci

de Idei de afaceri
05 Dec 2023
Pe cat de mare este oportunitatea de a demara o afacere cu flori, pe atat de atenti trebuie sa fie noii antreprenori la conditiile comerciale...

Ce nevoi au clientii mei?

de Idei de afaceri
17 Apr 2023
Cei mai buni dintre antreprenorii de pe piata se vor centra pe directii de actiune ce au in prim-plan eforturile de satisfacere a clientului. Un...

Amazon aduce pe piata un dispozitiv contactless care poate monitoriza somnul

de Bianca Tila
29 Sep 2022
Amazon a prezentat un dispozitiv contactless care poate monitoriza somnul oamenilor. De asemenea, acesta se alatura gamei sale de dispozitive...

Incepe o afacere cu flori in ghiveci. Cum sa te impui pe piata si sa obtii profit

de Idei de afaceri
01 Mar 2024
Pe cat de mare este oportunitatea de a demara o afacere cu flori, pe atat de atenti trebuie sa fie noii antreprenori la conditiile comerciale...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]