Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tendintele anului 2018 in digitalizarea companiilor

de Idei de afaceri 17 Ian. 2018 4685
2.5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Exista notiuni care prin frecventa folosirii lor conduc la un fel de satietate. Parca nu vrei sa le mai auzi. Se poate spune, cu unele argumente, ca digitalizarea este intr-o astfel de situatie. Si totusi subiectul se impune companiilor prin impactul pe care il genereaza. Integrezi digitalizarea, ai sansa cresterii afacerii. Nu faci asta, poti sa devii istorie.

Daca digitalizarea este un proces care pleaca din interiorul companiei, atunci  trebuie sa inceapa cu functiunile interne ale acesteia.

Iata care sunt tendintele anului 2018 in digitalizare tinand cont de principalele 5 functiuni interne ale unei companii.

Tendinta 1 – Marketing –> Continutul video

Astazi, majoritatea interactiunilor cu clientii au loc prin intermediul e-mailului, telefonului si chat-ului. Cu toate acestea, videoclipul este mai usor de folosit decat oricand. Potrivit Hubspot 43% dintre oameni doresc mai mult continut video, iar 52% dintre expertii in marketing clasifica videoclipul drept instrumentul cu cel mai mare randament.Materialele video cu o durata mai mica de 90 de secunde conduc la o rata de retentie a utilizatorilor de 53%. Acest lucru inseamna ca mai multe videoclipuri scurte in e-mailurile de marketing si ferestrele de chat ar putea fi o mare oportunitate. Popularitatea continutului video va plasa clipurile video in centrul campaniilor de marketing si vanzari in 2018.

Tendinta 2 – Vanzari –> Colectarea automata a datelor

Colectarea automata a datelor a permis companiilor sa creeze profiluri foarte detaliate ale clientilor in managementul relatiilor cu acestia. Folosind colectarea de date noi, companiile pot sa re-prospecteze conturi vechi si sa le satisfaca si mai personalizat cerintele. Hubspot raporteaza ca 69% dintre clienti doresc ca echipele de vanzari sa lecunoasca foarte bine nevoile si 61% dintre clienti doresc ca reprezentantii de vanzari sa le ofere informatii relevante. Conturile de client pot deveni incredibil de dense in informatii, iar un profil mai bun al clientilor ar putea conduce la o crestere a vanzarilor bazata pe valorificarea informatiilor din aceste conturi.

Tendinta 3 – Financiar -> Facturarea digitala

In 2018 standardizarea si automatizarea vor ajuta departamentele financiare sa faca procesele de facturare complet automatizate. Universal Business Language (UBL) este o biblioteca deschisa de standarde XML pentru documente cum ar fi comenzi de achizitie, facturi si logistica de transport. Desi este folosit de un deceniu, UBL trebuia sa fie mandatat de directivele europene in 2018. Acum se pare ca anul 2019 va fi termenul la care firmele europene vor fi obligate sa primeasca si sa proceseze facturile electronice folosind UBL.Unul dintre cele mai mari beneficii ale adoptarii UBL este faptul ca facturile devin instantaneu propuneri de rezervare, pe care clientii le pot procesa apoi in sistemele lor financiare sau in ERP. Profesionistii financiari vor economisi mult timp si efort prin faptul ca nu va mai fi necesar sa recreeze datele facturii. UBL elimina potentialul de eroare umana in copierea datelor.

Tendinta 4 – IT –> Cloud

Migrarea catre cloud este o alta tendinta prezenta in 2017, care prinde mai bine contur in 2018. Cloud computing ajuta organizatiile sa aiba grija de procese centralizate, cum ar fi sa permita organizatiilor stocarea datelor intr-un loc accesibil de oriunde. Migrarea catre cloud este relevanta din perspectiva financiara, deoarece scade costurile de hardware si de personal asociate cu hosting-ul si serverele interne. De asemenea este relevanta din perspectiva productivitatii, deoarece angajatii pot comunica si accesa fisiere de oriunde si nu doar in birou. Migrarea catre cloud aduce cu sine si provocari in zona securitatii cibernetice care va fi o tendinta asociata migrarii catre cloud. Asadar deviza este migrare in cloud,catre un furnizor cu resurse si experienta in lupta impotriva malware si data breaches.

Tendinta 5 – Resurse umane –> Reducerea echipelor

Potrivit  HR Trend Institute numarul locurilor de munca in departamentele de resurse umane va scadea pe masura ce nivelul automatizarii va creste. De exemplu selectia candidatilor pe care acum o fac multi recrutori, este preluata rapid de masini inteligente. Consilierii de HR, asistentii, partenerii de afaceri vor deveni mai putin necesari. Personalul de HR de top va fi necesar in serviciile de resurse umane, iar un arhitect HR de nivel inalt poate (si ar trebui) sa joace un rol important in transformarea organizatiilor.
General Data Protection Regulation



GDPR va avea un impact transversal in departamentele de vanzari,marketing si HR. Accentul va cadea pe lucrul cu noile reguli in jurul terminologiei cheie - "consimtamant", "drept de a fi uitat", "opt-in", "date personale sensibile". Acesta va fi principalul efort pentru departamentele de vanzari, dar si in ce priveste cercetarea de marketing si resursele umane in 2018.

In concluzie, 2018 va fi anul in care multe companii isi vor da seama ca transformarea digitala nu este un moft, un accesoriu la moda, sau ceva util doar pentru companiile mari de tehnologie. Digitalizarea este un imperativ in peisajul de afaceri de astazi, pentru firmele care vor un avantaj competitiv. Efectul disruptiv al digitalizarii in toate industriile va ameninta modelele traditionale de afaceri.

 


 Autor: Constantin Magdalina, Expert, tendinte si tehnologii emergente


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: marketingcontinut videovanzariprofit

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Cercetarea de marketing in 2024. Ce este, la ce ajuta si cum o poti folosi

de Bianca Tila
17 Apr 2024
Antreprenorii recurg adesea la datele calitative si cantitative pentru a analiza modul in care activeaza firma. Cercetarea de marketing realizeaza...

Influencer marketing: ce inseamna si cum poti dezvolta o strategie

de Bianca Tila
04 Dec 2023
In urma cu un deceniu, scena marketingului cu influente era limitata la celebritati si cativa bloggeri dedicati. In prezent, retelele sociale au...

Strategii de marketing: Care este rolul lor si cum te ajuta sa-ti cresti afacerile

de Bianca Tila
15 Feb 2024
"Arta si stiinta de a vinde" a devenit o definitie simpla pentru marketing, atunci cand Philip Kotler a incercat sa explice acest proces. Marketingul...

Marketingul ecologic. Cum poate fi folosit?

de Idei de afaceri
31 Ian 2024
Marketingul ecologic constituie o notiune prin care se intelege optimizarea politicii de intreprindere si de marketing in stransa corelatie cu...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]