Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 3 motive pentru includerea concursurilor in strategiile de marketing

de Adela Simonescu 19 Iul. 2011 3173
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ideile de afaceri trebuie sustinute foarte puternic de strategii de marketing care sa ofere beneficii reale pentru setul de clienti carora ne adresam. In acest sens, oferirea de gratuitati, reduceri, abonamente periodice si alte avantaje pentru consumatori se dovedeste a fi o tehnica foarte utila in fidelizarea clientilor existenti si in atragerea altora noi pentru un nivel al vanzarilor mai mare.

Concursurile au inceput sa isi faca loc foarte mult in mediul online, defavorizand tombolele din magazine si hypermarket-uri. Cu toate acestea, inca se incearca o promovare foarte serioasa a produselor si serviciilor companiilor cu ajutorul acestor modalitati de a „lua ochii” trecatorilor.

Un simplu cuvant precum: ”concurs”, „castiga”, „tombola” samd, detine potentialul de a starni foarte mult interes in randul audientei.

1.    In social media, in prezent, concursurile au devenit o baza stabila de atragere a clientelei prin formarea unei baze de fani pentru o anume companie. Cei care viziteaza paginile de pe Facebook, spre exemplu, si vin in cautarea de concursuri devin clienti fideli si fani timp indelungat ale companiilor care le ofera.

2.    In cadrul concursurilor, participantii sunt dispusi sa ofere informatii pretioase pentru o companie. Iata o modalitate prin care puteti sa conduceti analize, studii de piata, focus-grup-uri chiar. Sa spunem ca doriti sa aflati varsta consumatorilor produselor pe care le comercializati.

Probabil ca doriti sa aflati daca majoritatea sunt femei sau barbati, care sunt motivele pentru care va achizitioneaza produsele, ce calitati ii atrag, ce modificari ar aduce produselor, ce sugestii, recomandari si critici au samd. Toate aceste informatii pot fi extrase cu usurinta din cadrul chestionarelor de concurs.

3.    Concursurile dau drumul la succesul marketing-ului „din-gura-in-gura” (Word Of Mouth Marketing). Cu alte cuvinte, printr-un concurs veti realiza o baza efectiva de clienti care va duc vorba mai departe catre alti potentiali clienti. Nivelul vanzarilor va creste iar costul efectiv de proiectare a concursului si cheltuielile cu produsele/serviciile oferite drept cadouri sunt infime fata de castigul pe care il veti inregistra prin intermediul acestor unelte.




Tags: concurs strategie marketingstrategie marketingafacereidei de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Noua generatie. Noile idei de afaceri

de Idei de afaceri
25 Oct 2022
Afacerea cu baloane poate ajunge la nivelul urmator. Aceasta idee de afacere este una distractiva si creativa pentru tineri, mai ales daca in...

Caracteristicile esentiale ale berii artizanale. O afacere de succes

de Idei de afaceri
21 Nov 2023
Berea artizanala este cunoscuta si sub numele importat ca atare, "craft beer". Noi ne vom referi la termenul simplu "bere", un produs de fermentatie...

Incepe o afacere cu flori in ghiveci. Cum sa te impui pe piata si sa obtii profit

de Idei de afaceri
01 Mar 2024
Pe cat de mare este oportunitatea de a demara o afacere cu flori, pe atat de atenti trebuie sa fie noii antreprenori la conditiile comerciale...

Cum sa ai o afacere de succes: 5 carti de business care te pot ajuta in cariera

de Idei de afaceri
09 Iul 2020
Cititul reprezinta o modalitate rapida de a afla informatii noi, de a gandi creativ si de a-ti diversifica perspectivele. Intrebat care este...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]