Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Unde si cum putem vinde un produs handmade?

de Zenobia Badescu 23 Sep. 2011 6227
4.5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Căile prin care puteţi vinde un produs handmade sunt de asemenea multiple. Ideal ar fi să nu aveţi un intermediar, să fiţi chiar dumneavoastră cel care discută cu posibilii clienţi. Cel mai important pas este alcătuirea unui portofoliu de clienţi, cu ajutorul prietenilor sau a reclamei accesibile. Comenzile personalizate joacă un rol important în vânzare. Unele persoane doresc să facă un anumit cadou cuiva drag şi apelează la spiritul dumneavoastră de creativitate.

O variantă de vânzare este prin intermediul unor magazine specializate pe produse
handmade. În paralel vă puteÅ£i deschide magazine virtuale în cadrul unor site-uri
specializate precum www.breslo.ro.

De asemenea, există posibilitatea să vă construiÅ£i propriul site sau blog unde să vă postaÅ£i creaÅ£iile. Prima întrebare pe care ÅŸi-o pune orice viitor antreprenor de handmade este: un blog e mai potrivit pentru a expune produsele handmade sau mai bine un site?

Aici părerile sunt împărÅ£ite. În mod evident un site este locul cel mai potrivit pentru a vinde orice tip de produse.
Pe site poate intra oricine, de la orice calculator fără niciun fel de restricÅ£ii. Site-ul are o denumire mai uÅŸor de reÅ£inut decât blogul ÅŸi, în plus, pe site poate fi încărcat un volum mai mare de informaÅ£ii decât cele de pe un blog.

Crearea unui site poate costa între 100 ÅŸi 300 de euro. La această sumă se mai adaugă hostingul care se poate situa între 10 ÅŸi 30 euro. Nu este o sumă de neglijat, însă profitul de pe urma unui site bine realizat este considerabil mai mare. Suma investită poate fi amortizată într-o singură lună dacă handmader-ul are o clientelă deja fidelizată ÅŸi o promovare intensivă a site-ului.

Pe cealaltă parte însă, blogul se pretează mai bine pe ceea ce reprezintă handmade-ul: o afacere pornită dintr-o pasiune pentru lucrul confecÅ£ionat de mână. Fiecare produs are o poveste, iar aceasta este una din principalele calităţi ale unui obiect handmade.

Latura emoÅ£ională a creării lui contează mai mult decât preÅ£ul practicat de artizan sau materialele folosite la confecÅ£ionarea lui. Blogul permite prezentarea fiecărei poveÅŸti, alături de prezentarea caracteristicilor tehnice ale produsului: dimensiuni, materiale folosite, preÅ£, modul de întreÅ£inere. În plus, crearea unui blog nu costă nimic, acesta fiind ÅŸi motivul pentru care cele mai multe dintre produsele handmade sunt prezentate pe bloguri ÅŸi pe mai puÅ£ine site-uri. Pentru înfiinÅ£area lui apelaÅ£i la o platfomă gratuită ca Blogger.com sau Wordpress.com.

Åži, în fine, sunt ocaziile în care aÅ£i putea merge cu panoul sau măsuÅ£a la diverse
târguri ÅŸi prezentări, nu este nicio ruÅŸine în asta. Aceste târguri sunt organizate în general de Sărbători (PaÅŸte, MoÅŸ Niculae, Crăciun) sau cu diverse ocazii speciale (Ziua Femeii, Valentine’s Day, 1 Martie). Spre exemplu, în 2010, târgul „I LoveHandmade” s-a desfăşurat în BucureÅŸti în zilele de 2-3 octombrie, 6-7 noiembrie (SfinÅ£ii Mihail ÅŸi Gavriil) ÅŸi 4-5 decembrie (MoÅŸ Nicolae). Un alt târg handmade s-a desfăşurat în Tomis, în perioada 6 – 7 noiembrie 2010. În 22 ÅŸi 23 ianuarie 2011, AsociaÅ£ia Cloud Factory a organizat în TimiÅŸoara o expoziÅ£ie handmade.

Aflati toate informatiile necesare despre afacerile din domeniul handmade din ghidul realizat de o experta in aceasta industrie profitabila!




Tags: handmadeafaceri handmadeproduse handmade

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]