Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vrei sa angajezi omul perfect pentru job? Iata 3 reguli de aur!

de Ilinca Dobrescu 26 Ian. 2014 2582
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Daca ai o echipa de foc, rezultatele se vor vedea cu siguranta si cu viteza uimitoare. Daca ai o echipa jalnica, amatori in loc de profesionisti, ai putea foarte bine sa renunti de la bun inceput. Asa ai putea sa economisesti putin timp si o gramada de bani si de energie.

Iata care sunt cele 3 reguli de aur pentru a angaja omul perfect pentru job:

1. Analizeaza lipsurile celui care a ocupat locul pana in acest moment.
Pune pe hartie cateva idei principale: ce ii lipsea, care sunt abilitatile si competentele care ar fi fost necesare pentru ca sarcinile si responsabilitatile sa fie indeplinite cu brio?

Adauga si care este salariul pe care il oferi si trage o linie clara. Stabileste daca sigur ceri si oferi corect sau daca este nevoie sa iti revizuiesti punctul de vedere si oferta pe care te pregatesti sa o prezinti viitorilor candidati.

Nu uita faptul ca in zecile de candidati pe care i-ai putea aduce la interview, sunt minim 5 care sunt excelenti pentru post. Singura sansa ca acestia sa accepte postul este ca oferta ta sa fie una corecta. Altfel, poti sa speri ca sunt naivi, ca se subevalueaza si vor accepta un salariu slab.

Nu miza pe aceste aspecte. Ia un angajat exceptional si plateste-l asa cum ti-ai dori tu sa fii platit. Intotdeuna trebuie sa te pui in locul oamenilor tai.

2. Adreseaza intrebarile potrivite la interview-ul de angajare. Nu incerca sa fii creativ si sa pui tot felul de intrebari care nu au nicio legatura cu procesul de recrutare. Pune intrebarile la obiect, clar, concis. Intreaba exact ce vrei sa stii si vei primi raspunsuri clare, la obiect!

3. Bazeaza-te pe teste si verificari. CV-urile arata bine, poate exceptional de bine. Si esti tentat sa iei in echipa un om cu un CV impresionant. Aproape ca iti simti inima cu bate cu putere maxima pentru ca in lista de abilitati si competente gasesti tot ce te interesa pe tine si pe deasupra.

Un singur lucru iti spunem: Se poate sa fie prea frumos ca sa fie adevarat. Da-i cateva teste, supune-l la cateva sesiuni de verificari inainte sa il accepti in perioada de proba! Se poate sa fie un diamant veritabil sau doar o roca fara nicio valoare, dar cu poleiala sclipitoare. Ceilalti candidati vor fi pierduti daca tu il vei alege pe cel cu CV-ul cel mai impresionant, dar care poate ca nu valoreaza nici 10% din cat valoreaza toti ceilalti candidati la un loc.

sursa foto: www.freegreatpicture.com



Tags: recrutare de successucces in recrutareangajari

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]