Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Youtube poate concura cu Indiegogo si Kickstarter

de Alexandra Popescu 29 Iun. 2014 2886
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Zilele acestea, Youtube a relevat o serie de noi caracteristici pentru creatorii si consumatorii site-ului, incluzand introducerea videoclipurilor de calitate inalta, posibilitatea pentru fani de a adauga subtitrari pentru videoclipuri si o aplicatie care le permite creatorilor sa ia masuri in timp real in legatura cu clipurile.

 
Cea mai interesanta dezvaluire a fost  anuntul companiei privind intrarea in arena crowdfunding. Curand, vizualizatorii vor putea sa "sfatuiasca" creatorii canalului YouTube, un schimb care se poate intampla "oricand, din orice motiv", a precizat compania, conform entrepreneur.com.
 
"Pentru a simplifica cu adevarat procedura, orice vizitator poate arata oricarui creator sustinerea sa prin orice suma cuprinsa intre 1 dolar si 500 de dolari", a declarat CEO-ul Youtube, Susan Wojciki.
 
Aceasta miscare pozitioneaza Youtube ca un posibil competitor al platformelor clasice de crowdfunding Kickstarter si Indiegogo, desi formatul intelept, sistemul sau oglinda pentru sfaturi al platformei crowdfunding Patreon, cu baza in San Francisco, a primit doar 15 milioane de dolari in seria de finantare A. Spre deosebire de Kickstarter si Indiegogo, care strang bani pentru finantarea proiectelor de mari dimensiuni, Patreon invita sustinatorii sa trimita o suma mica de fiecare data cand un artist realizeaza ceva nou, indiferent ca este o melodie, un articol sau un video scurt.
Aripa de finantare nu a fost inca lansata oficial, fiind testata in prezent de catre un grup ales de cercetatori.
 
Serviciul video-streaming presupune a fi puternic armat de casele de discuri armie atat timp cat lucreaza pentru a construi o versiune platita, o versiune gratuita de publicitate a serviciului lor pentru a concura cu serviciile streaming cum sunt Spotify si Rdio. 
 
Prin amenintarea blocarii etichetelor indie pana cand acestia nu sunt de acord cu termenii nefavorabili, Youtube trebuie sa faca, in esenta, cu muzicienii ceea ce face Amazon cu autorii.
Este neclar daca Youtube va avea o reducere de sfaturi donate creatorilor de pe site. In prezent, atat Kickstarter, cat si Patreon iau 5 procente din fondurile colectate pe platformele lor.
 
Youtube este o platforma foarte mare a muzicienilor, fiind primul canal pe care se lanseaza unele melodii, trailere si alte videoclipuri din diferite domenii. Multi scot bani frumosi din conturile de pe Youtube, un exempluclar fiind o fata din Coreea, care, prin videoclipuri tip tutorial de machiaj, a strans un million de euro si inca este in crestere. Initiativa pe care platforma a lansat-o este una care ar putea da batai de cap marilor competitori noi.
 
Sursa: entrepreneur.com
 


Tags: afaceriyoutubeindiegogokickstartercrowdfundingyoutube crowdfundingschimbari youtube

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

YouTube lanseaza facilitati noi pe desktop

de Bianca Tila
07 Aug 2023
Abonatii YouTube Premium pot utiliza noua facilitate de streaming "1080p enhanced" si pe desktop-uri, dupa lansarea pe mobil. In urma cu patru...

Strategii de marketing: Care este rolul lor si cum te ajuta sa-ti cresti afacerile

de Bianca Tila
15 Feb 2024
"Arta si stiinta de a vinde" a devenit o definitie simpla pentru marketing, atunci cand Philip Kotler a incercat sa explice acest proces. Marketingul...

Youtube testeaza un produs pentru jocuri online

de Bianca Tila
26 Iun 2023
YouTube testeaza la nivel intern un produs pentru jocuri online, conform unui e-mail trimis angajatilor companiei-mama Google. Testarea la nivel...

Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 6,8%

de Bianca Tila
13 Apr 2023
In primele doua luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie a crescut, comparativ cu perioada asemanatoare a anului trecut, in termeni...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]