Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 motive pentru care planul tau de afaceri este esential

de Andrioae Ruxandra 26 Mai. 2014 2849
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ai nevoie de un plan strategic pentru a incepe o noua afacere? Raspunsul depinde de cum definesti un plan de afaceri. Fiecare afacere are un plan cu care sa inceapa, dar asta nu inseamna ca trebuie sa fie neaparat in format scris. Chiar si o constructie mentala a planului poate servi ca fondare pentru noua ta afacere.

 
Intrebarea este: De ce ai nevoie de un plan de afaceri daca nu exista nicio diferenta semnificativa la sfarsitul rezultatelor? 
 
Iata cateva lucruri la care ai nevoie sa te gandesti inainte sa decizi daca sa creezi un plan de afaceri inainte sa incepi o afacere noua:
 
Un plan de afaceri inspira si motiveaza
 
Cand ai muncit mult sa pregatesti un plan de afaceri sansele ca tu il implementezi vor creste. Cum functioneaza acest lucru? Prin pasii mici si consecventi poti crea un plan pornind de la o idee abstracta pe care o ai in minte. 
 
Un plan strategic nu poate fi creat din nimic. Ai nevoie sa iti gasesti nisa potrivita, sa cercetezi si sa dezvolti ideea, sa decizi care va fi produsul sau serviciul tau, sa identifici cele mai bune cai de a-ti vinde produsul sau serviciul, de a-ti programa echipa si de a face proiectii financiare. Toti acesti pasi duc catre formarea unui plan.
 
Un plan de afaceri ajuta la protejarea veniturilor
 
Daca ai familie sau prieteni care iti pot finanta afacerea, nu ai nevoie de un plan de afaceri care sa ii convinga sa iti devina investitori. Asta nu va functiona daca va fi nevoie sa ceri bani altor oameni. Ca sa-i poti convinge, ai nevoie sa pregatesti un plan strategic de afacere, care sa demonstreze interesul tau in transformarea ideii intr-o afacere.
 
Bancile comerciale sau asociatiile guvernamentale sunt locurile din care poti face rost de investitii. Nu este usor sa convingi in legatura cu o idee noua de afacere. Doar un plan strategic de afacere poate functiona. Acest lucru nu inseamna ca nu ai nevoie de un plan de afaceri daca ai investitiile. Este esential sa ai acest document inainte sa vorbesti cu potentialii investitori. Oricum, asta nu limiteaza folosirea unui plan sau a unei situatii pe cont propriu. Chiar daca ai facut rost de investitii, poti elabora o schita a ceea ce vrei, cand vrei si ceea ce ai nevoie sa pui in functiune.
 
Planul de afaceri reprezinta temelia afacerii tale
 
Cercetarea si dezvoltarea pe care o aloci in pregatirea planului iti va aduce un punct bun de inceput. Planul te ajuta sa parcurgi treptele de care este nevoie pentru cresterea afacerii, luand in calcul orice este posibil. Daca nu ai o viziune asupra afacerii tale, s-ar putea sa esuezi in a obtine ceea ce doresti. Daca ai impresia ca planul trebuie sa aiba 100 de pagini, trebuie sa alegi altceva. Genul acesta de documente a fost folosit in urma cu secole. Planurile de afaceri de astazi sunt precise si la indemana. Te poti astepta ca un investitor sa parcurga intreg documentul doar daca este scurt si la obiect.
 
In afara de lungime, continutul si prezentarea afacerii conteaza la fel de mult. Investitorii sunt impresionati doar daca vad ca ai depus efort in a crea documentul. Analiza pietei posibile, identificarea clientilor, crearea modelelor de business si alte elemente trebuie cuprinse in plan. 
 
Un plan extrem de lung, plictisitor si anost nu va atrage investitorii. Cea mai buna cale de a pregati planul este sa scoti in evidenta obiectivele principale, sumarul, echipa de management, planul de marketing si proiectiile financiare in legatura cu noua ta afacere. Un plan strategic identifica caile pe care trebuie sa le urmezi pentru a duce ideea afacerii tale dincolo de pragul conceptual.
 
Prima sarcina pe care trebuie s-o indeplinesti este sa te gandesti la ce nivel te afli acum, iar a doua este la ce nivel vrei sa fii peste un timp. Urmatoarea sarcina este iti creezi drumul care sa iti aduca prosperitate; aceasta cale reprezinta planul tau de afacere.
 
Sursa: smallbiztrends.com 
 


Tags: afaceriplan de afaceriplan strategicstart in afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Plan de afaceri florarie. Cum incepi o afacere cu flori de vanzare

de Bianca Tila
25 Sep 2024
Un plan de afaceri ofera o imagine detaliata a viitorului business. Obiectivele si strategiile bine gandite sunt asezate strategic in calendar pentru...

Plan de afaceri cofetarie: Cum iti poti transforma pasiunea intr-un business profitabil

de Bianca Tila
05 Sep 2024
Candy barurile pentru evenimente sau micile atentii dulci sunt unele dinte cele mai ravnite lucruri pentru amatorii de dulciuri. Aceasta categorie de...

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
05 Sep 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

INS: Comertul cu ridicata a afisat cifre de afaceri in crestere

de Bianca Tila
22 Nov 2023
In primele noua luni ale acestui an, afacerile din comertul cu ridicata s-au majorat cu 1,4%, ca serie bruta fata de intervalul similar din 2022,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]