Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 solutii pentru a-ti deschide propria afacere

de Camelia Diaconu 17 Nov. 2020 7447
4.41 din 16 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Iti doresti sa nu mai sef, sa ai propria afacere, insa, cu toate astea, nu te simti pregatit sa incepi propriul business. Cauzele pot fi multiple, insa principala problema este lipsa banilor, care nu iti da voie sa demarezi un proiect bine gandit. Ei bine, exista solutii care te pot ajuta sa ai propria afacere, fara sa fii nevoit sa ai banii deja pusi de-o parte. Iata ce trebuie sa stii!

Intr-adevar, demararea unei afaceri poate presupune costuri ridicate, mai ales daca vorbim despre un domeniu pretentios, cum ar fi domeniul medical, spre exemplu. Ai nevoie de bani mult pentru a incepe, de ajutor din partea specialistilor. Insa, chiar si in cazuri extreme, atunci cand dorintele in ceea ce priveste un business sunt cu mult peste limita, exista solutii care te pot ajuta sa devii antreprenor. Poti face cheltuieli minime daca:
 
Optezi pentru un business pentru care obtii fonduri nerambursabile. Sunt o multime de domenii care sunt acoperite annual cu fonduri europene. Aceasta este una dintre solutiile avantajoase care te va face sa iti vezi visul cu ochii. Fonduri europene poti obtine in orice domeniu, de la cel medical, pana la afaceri in agriculura, in IT, beauty, consultanta, haine, viticultura, industria constructiilor, pensiuni turistice, ferme, fabricarea de mobila, etc. Multe dintre business-uri sunt eligibile pentru a primi sume de bani nerambursabile, sume ce pot acoperi 80% din investitie.
 
Incepe cu solutii mai putin costisitoare. Fie ca vorbim despre un business mic sau unul de anvergura, incepe-l intr-un mod mai putin costisitor. Nu te intinde catre cele mai scumpe aparaturi, la fel cum nu inchiria cel mai mare spatiu, daca nu ai nevoie. Din punct de vedere al documentatiei, gandeste-te bine ce domeniu va acoperi business-ul tau si incearca sa incepi de la solutiile mai ieftine. Spre exemplu, daca vrei sa scrii articole pentru diverse publicatii online, atunci ai nevoie doar de o firma PFA, care sa iti ofere posibilitatea sa iti desfasori activitatea legal. Pe termen lung, in functie de directia pe care o poate avea business-ul tau, poti incepe sa iti maresti aria de desfasurare.
 
Fa-ti singur un plan de afacere. Daca stii ce iti doresti, atunci cu siguranta esti cel mai in masura sa iti dezvolti planul de afacere. In felul acesta, vei lua contact direct cu toate atributiile si te vei pregati in mod constant. Exista si firme de consultanta care iti pot oferi sprijin, insa incearca sa apelezi la ele doar in momentele critice sau in momentul in care business-ul deja este infloritor, daca vrei sa schimbi ceva. Acceptarea unor servicii de consultanta duce la costuri suplimentare pentru tine, iar daca nu dispui de bani pentru inceput este mai bine sa iti faci singur tot ce ai nevoie. Documenteaza-te, mergi la cursuri de specialitate, cursuri de management, citeste carti si incearca sa faci un reaserch amanuntit pentru a-ti pune business-ul pe picioare. Renunta la alte activitati pe care le poti face in timpul liber si dedica-te in totalitate planului tau de business. 
 


Tags: afacere proprieafaceri inteligentesolutii de afaceriafaceri cu fonduri europene

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.41 din 5 - 16 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]