Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 riscuri majore pe care un plan de afaceri trebuie sa le acopere

de Matei Antonescu 29 Mai. 2012 6091
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un plan de afaceri reprezinta o serie de instrumente care ne sunt alaturi in orice moment al demararii, sustinerii sau dezvoltarii unei afaceri. Acestea sunt fazele naturale ale oricarei afaceri si fiecare presupune anumite riscuri si probleme care pot aparea oricand, in orice combinatie.

Iata si cele patru riscuri majore pe care un plan de afaceri trebuie sa le acopere prin anexa potrivita de strategii de evitare, adaptare sau rezolvare:

1. Legislatie.
Este esential sa fiti la curent cu orice modificari imprima un anumit efect asupra mersului afacerii dvs. Cooptati si pastrati alaturi profesionisti care sa se asigure ca o afacere se dezvolta in completa legalitate, in completa concordanta cu cerintele legislatiei in vigoare.

2. Dependenta de furnizori sau de clienti. In momentul in care lucram cu un singur furnizor lucrurile tind sa se complice. In acelasi timp, in momentul in care mizam pe un singur client important sau pe foarte putini clienti care ne ajuta sa obtinem profiturile necesare, lucrurile pot lua o turnura nefericita.

Asigurati-va ca nu veti ramane fara materia prima sau produsele de care aveti nevoie pentru contractarea mai multor furnizori si asigurati-va ca atunci cand pierdeti un client important nu veti duce afacerile catre faliment. Este foarte comod sa lucram cu putini clienti importanti si lucrurile par mai simple, insa trebuie sa luam in calcul gradul de dependenta fata de acestia si impactul pus asupra intregii afaceri in cazul in care am pierde o pondere impresionanta a profiturilor obtinute.

3. Schimbarile de tehnologie, aparitia unor noi trenduri, modificari ale comportamentului consumatorilor si nu numai. Toate acestea sunt efecte naturale intr-o economie dinamica, in cadrul unei industrii, nise sau sub-nise care se dezvolta in mod continuu. Trebuie sa fiti la curent cu tot ce se petrece in cadrul industriei de care apartineti, cu tot ce se petrece in randul audientei dvs tinta.

4. Aparitia de noi competitori in cadrul industriei in care ne pozitionam afacerile. Competitorii ne vor da intotdeauna batai de cap. Multi schimba directia de dezvoltare, multi schimba politica de preturi, multi vor lansa produse sau servicii care ne vor face de ras portofoliul de oferte.

Toate aceste probleme pot fi intrecute in maniera in care reusim sa tinem pasul cu modificarile imprimate in randul competitiei. Suntem la curent cu tot ce se intampla in randul concurentilor, cu toate schimbarile pe care le sufera afacerile lor, cu planurile pe care le detin concurentii nostri. Apoi venim cu strategiile cele mai eficiente de rezolvare a problemelor care pot face diferenta intre profit si declin rapid.


Tags: afaceririscuri afaceriplan de afaceriplan afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Plan de afaceri florarie. Cum incepi o afacere cu flori de vanzare

de Bianca Tila
25 Sep 2024
Un plan de afaceri ofera o imagine detaliata a viitorului business. Obiectivele si strategiile bine gandite sunt asezate strategic in calendar pentru...

Plan de afaceri cofetarie: Cum iti poti transforma pasiunea intr-un business profitabil

de Bianca Tila
05 Sep 2024
Candy barurile pentru evenimente sau micile atentii dulci sunt unele dinte cele mai ravnite lucruri pentru amatorii de dulciuri. Aceasta categorie de...

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
05 Sep 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

INS: Comertul cu ridicata a afisat cifre de afaceri in crestere

de Bianca Tila
22 Nov 2023
In primele noua luni ale acestui an, afacerile din comertul cu ridicata s-au majorat cu 1,4%, ca serie bruta fata de intervalul similar din 2022,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]