Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
4 sfaturi ca sa realizezi planul de afaceri perfect!
Realizarea unui plan de afaceri exceptional poate deveni una dintre cele mai serioase poveri pentru antreprenori si viitori antreprenori. Sa tinem cont de faptul ca planul de afaceri bine realizat asigura un drum lin pentru indeplinirea tuturor obiectivelor impuse.
Este, daca vreti, fundatia intregii constructii. Putin mai conteaza daca ai la dispozitie sume financiare impresionante, daca fundatia nu este una solida de la bun inceput. Planul de afaceri, atunci cand este unul solid, reuseste sa te ajute sa pui pe picioare o afacere cu sume financiare mai mici decat ti-ai impus, mai rapid decat credeai ca este posibil, cu rezultate mai bune decat ti-ai imaginat ca se poate.Cultura de sofran
Cresterea prepelitelor japoneze
Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Insa nu toti stiu cum se realizeaza un plan de afaceri de succes. Iata cateva sfaturi de care sa tii cont pentru ca realizarea planului de afaceri sa devina o tinta sigura:
1. Planul de afaceri trebuie realizat de catre profesionistii cu experienta in domeniul lor de referinta. Daca doriti un plan de afaceri perfect, porniti de la imaginea unei... pizza cu de toate. Fiecare felie trebuie sa contina ingredientele potrivite, in combinatia perfecta, in cantitatea perfecta, in ordinea perfecta.
Asa ca, de la bun inceput, aduceti impreuna profesionisti din urmatoarele domenii: marketing, planificare financiara, juridic, contabilitate, legislatia muncii. Restul va veni de la sine.
2. Un plan de afaceri de succes trebuie sa fie cat mai detaliat cu putinta. Este vital sa detineti o varianta detaliata si o varianta cat mai concisa a planului de afaceri. Prima varianta trebuie sa fie mereu consultata atunci cand luati decizii in contul afacerii dvs. Cea de-a doua varianta poate fi luata cu dvs atunci cand mergeti la intalniri de afaceri, cand discutati cu partenerii de afaceri, cand doriti sa priviti lucrurile dintr-o perspectiva cat mai larga.
3. Un plan de afaceri bine realizat este cel care oglindeste contextul potrivit. Cu alte cuvinte, va trebuie variante multiple ale unui plan de afaceri: o varianta gata sa fie oricand prezentata unui potential partener de afaceri, o varianta pentru atragerea de investitori samd.
4. Unui plan de afaceri nu ar trebui sa ii lipseasca variantele de actiune, dezvoltare, exit si nu numai. Nu mizati pe o singura cale de a obtine profiturile dorite. Nu va bazati pe o singura strategie de exit. Mizati pe cai multiple, cu variante multiple de rezolvare, cu avantaje si dezavantaje clare, cu date, analize si teste care sa va ajute sa luati intotdeauna cea mai buna decizie!
Mult succes la realizarea unui plan de afaceri de succes!
sursa foto: www.sxc.hu
Articole conexe
5 intrebari la care orice plan de afacere ar trebui sa raspunda
de Bianca TilaPlan de afaceri florarie. Cum incepi o afacere cu flori de vanzare
de Bianca TilaPlan de afaceri cofetarie: Cum iti poti transforma pasiunea intr-un business profitabil
de Bianca TilaPlan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit