Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
5 greseli care se strecoara in planul tau de afaceri
Elaborarea planului de afaceri necesita investitii financiare si mai ales investitii non-financiare: motivatie si determinare sa realizati cea mai importanta colectie de informatii in functie de care veti lua cele mai importante decizii in contul business-urilor voastre.
Va prezentam 5 dintre cele mai importante greseli care se strecoara in realizarea unui plan de afaceri:Cresterea prepelitelor japoneze
Cultura castravetelui anti-diabet
Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
1. Planul de afaceri este prea vag. In momentul in care pornim o afacere, indiferent de anvergura ei, trebuie sa ne bazam pe date concrete care sa ne ajute sa luam deciziile cele mai importante: daca ne asumam un anumit risc, daca vom aloca un anumit buget catre un anumit proiect, daca vom angaja un specialist sau daca putem concedia o echipa de specialisti, cu eliminarea unui intreg departament samd.
2. Planul de afaceri este prea detaliat. Evident, nici cealalta extrema nu ajuta cu nimic. Planul de afaceri nu trebuie sa fie sub nicio forma sufocant, cu informatii greu de urmarit si de memorat.
Pastrati in cadrul planului de afaceri stric acele informatii care va pot ajuta, fara sa va suprasolicite atentia, fara sa va stea in cale atunci cand trebuie sa va bazati strict pe elementele importante pentru luarea unei decizii.
3. Planul de afaceri este realizat de amatori. Pentru realizarea unui plan de afaceri consistent si eficient, este nevoie de o intreaga echipa de profesionisti din domenii precum: juridic, management si marketing, educatie financiara, consultanta fiscala, contabilitate, resurse umane si legislatia muncii si nu numai!
4. Planul de afaceri nu se bazeaza pe cifre concrete, analize, cercetari, documentare solida. In cazul in care nu ati investit resurse serioase pentru colectarea si analizarea celor mai importante documente, cercetari, observatii samd, planul de afaceri are toate sansele sa nu devina instrumentul esential de care aveti nevoie pentru a va rentabiliza si profitabiliza afacerea. Lucrati cu specilisti si institutii care va pot oferi o privire mai detaliata si mai profunda asupra aspectelor de care trebuie sa tineti cont in start-ul, administrarea si dezvoltarea afacerii.
5. Planul de afaceri contine obiective irealiste. Fie ca sunt obiective prea slabe, fie ca sunt obiective pe care nu veti putea niciodata sa le atingeti, ambele situatii genereaza efecte negative demn de luat in considerare.
Pastrati un echilibru clar intre abilitatile si competentele echipelor, posibilitatile financiare de care dispuneti, elasticitatea industriei in care va dezvoltati si faceti posibil ca totul sa se concretizeze in anvergura obiectivelor pe care le veti impune.
sursa foto: www.freegreatpicture.com
Articole conexe
Plan de afaceri florarie. Cum incepi o afacere cu flori de vanzare
de Bianca TilaPlan de afaceri cofetarie: Cum iti poti transforma pasiunea intr-un business profitabil
de Bianca TilaPlan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii
de Bianca TilaPlanul de afaceri pentru o pizzerie. Ce NU trebuie sa lipseasca dintr-un plan de afaceri eficient
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit