Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
5 greseli majore intr-un plan de afaceri! Evitati-le sau reparati-le!
Un plan de afaceri corect reprezinta punctul de plecare pentru o afacere sanatoasa. Ce inseamna sa ai o afacere sanatoasa? Inseamna sa ai toate sansele ca ea sa iti aduca profituri. Stii ce viziune te calauzeste, in ce directie trebuie sa mergi, ce obiective trebuie sa atingi, ce obstacole te asteapta in cale, ce sarcini si responsabilitati detine fiecare angajat cheie, cat trebuie sa te imprumuti, daca ai nevoie de partener si ce se intampla daca afacerea nu aduce banii de care ai nevoie.
Pe scurt, un plan de afaceri devine mana ta dreapta si nimeni nu contesta acest lucru, desi sunt inca multi afaceristi care neglijeaza acest aspect. Si cand spunem ca ei neglijeaza planul de afaceri, ne referim la cei care nu il vor proiecte deloc, il vor proiecta sub o forma superficiala sau il vor proiecta ca la carte si apoi nu il vor mai consulta prea curand.
Afacere la cheie cu flori in ghiveci

Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala

Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Pentru restul, cei care stiu cat de important este un plan de afaceri corect pentru viitorul profiturilor lor, iata si 5 dintre cele mai mari greseli care strica orice sanse de succes:
1. Nu punem accent pe marketing. Un plan de afaceri trebuie sa va spune cum veti vinde ce produceti, fie ca este vorba despre produse sau servicii. Planul trebuie sa contina un plan de marketing care sa delimiteze strategiile de marketing, obiectivele de marketing, specialistii care se vor ocupa de aceste aspecte, analize, studii, cercetari, estimari de buget si nu numai.
2. Nu punem accent pe dezvoltare. O alta greseala pe care multi afaceristi o comit cand proiecteaza un plan de afaceri este cea referitoare la lipsa accentului de strategiile de dezvoltare. Multi lasa lucrurile sa curga de la sine si asteapta ca dezvoltarea sa apara in timp, din mersul lucrurilor. In fapt, dvs trebuie sa impuneti maniera in care se va dezvolta afacerea inca de dinainte ca aceasta sa existe!
3. Nu punem accent pe detalii. Multi afaceristi isi redacteaza planurile de afaceri in graba, cat mai rapid. Si multi considera ca nu au nevoie de planuri de afaceri stufoase, asa ca vor ramane la un numar de pagini cat mai mic cu putinta. Greseala majora vine din lipsa detaliilor care pot face diferenta dintre profituri si faliment.
4. Punem prea mult accent pe detalii. La extrema sunt afaceristii care se pierd in detalii si ajung sa detina planuri de afaceri ce seamana cu colectia de romane ale unui scriitor meticulos. Ce conteaza cel mai mult este sa nu ne pierdem in detalii si apoi sa ne pierdem concentrarea de la lucrurile care conteaza cel mai mult.
5. Facem rabat de la calitate. Aici ne referim la calitatea informatiei, a studiilor, a analizelor, a cercetarilor, a datelor care vor canaliza eforturile noastre intr-o anumita directie. In mod real, numerosi afaceri detin un plan de afaceri in functie de care vor lua decizii uriase si totul pe baza unor date neconcludente, adunate din mediul online, fara cercetari si analize solide. Recomandarea noastra este sa detineti ajutoare, specialisti si experti, consultanti si profesionisti care sa va ofere informatii clare, sigure, 100% corecte. De aici puteti incepe demersurile de start-up, dezvoltare sau exit strategic.
Mult succes si nu uitati sa ne adresati intrebarile voastre in casuta de comentarii. Specialistii nostri va pot ajuta sa realizati un plan de afaceri corect 100%!
sursa foto: www.sxc.hu
Ghiduri practice

[GHID PRACTIC] Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Exploatati incredibila piata a felicitarilor Aceste produse carora poate nu le-ati acordat pana acum atentia cuvenita aduc venituri colosale si constante an dupa an Puteti castiga fara efort minimum 1 000 de euro net luna

[GHID PRACTIC] 3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Fa-ti propria afacere cultivand trei arbusti miraculosi care te pot imbogati

[GHID PRACTIC] Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Realizati felicitari decupate Avantajul lor Se vand excelent si au o profitabilitate extraordinara la care alte afaceri pot doar visa


Idei de AFACERI 2025
- 30+ Idei de Afaceri la tara. Din ce sa faci bani la tara
- Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere
- Afaceri de familie: businessuri mici si profitabile
- Colectia de Idei de Afaceri
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit