Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 lectii de vanzari pentru a deveni un antreprenor de succes

de Alexandra Popescu 21 Mai. 2014 2496
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Vanzarile reprezinta un drum lung si dificil. Oamenii sunt dificili prin natura lor, iar lucrul cu acestia te poate duce la exasperare. Reprezentantii de vanzari se confrunta zilnic cu refuzuri, obiectii, impliniri si coborasuri. Multi oameni se sperie de toate acestea, insa reprezentantii de vanzari trebuie sa treaca de aceste obstacole, sa fie calculati, pozitivi si de neoprit pentru a-si atinge obiectivele.

Antreprenorii, la randul lor, isi vand serviciile, iar acestia se confrunta cu potentiali investitori, cu potentiali clienti, care indeplinesc aceleasi caracteristici obisnuite. Faptul ca, desi esti seful, acestia sterg podeaua cu tine, acest lucru te poate invata cateva obiceiuri simple care sa transforme totul in succes.
 
1. Persistenta. Te vei confrunta cu rezistenta si respingerea, insa nu lasa toate acestea sa iti intunece viziunea. Condu cu incredere si curaj si mergi pe calea pe care ai ales-o cu determinare. Cand ai obosit din cauza respingerii, revizuieste-ti abordarea pentru ca ceva poate sa nu fie in regula. Vanzarile reprezinta o arta complicata de comunicare, de spirit antreprenorial si a improvizatiei.
 
2. Onestitatea radicala. Negarea reprezinta calea spre esec, de aceea nu trebuie sa fii prea dur cu tine pentru ca vei face erori. Erorile, dupa cum o spun toti antreprenorii de succes, sunt un pas in plus spre atingerea succesului si spre dezvoltarea afacerii in mod frumos si eficient. Trebuie sa le privesti ca pe niste linii directoare care nu au functionat.
 
3. Stapanirea starii mentale. Inevitabil, gandurile te pot acapara, iti pot insufla teama, indoiala, iar acest lucru te poate demoraliza si te va influenta sa renunti sau sa comiti greseli mult mai mari, ineficiente afacerii tale. Pentru a scapa de toate aceste ganduri negative, incearca sa ai incredere in tine, pentru ca tu esti singurul care iti vrei binele. Ai acces la mii de emotii, la un moment dat, insa foloseste-le in asa fel incat sa te ajute sa iti atingi scopul. Gandirea pozitiva va da randament. Un profesor spunea ca Dumnezeu nu citeste acel "nu" din fata a "nu vreau sa esuez", de exemplu.
 
4. Creativitatea. Banii sunt o compensatie pentru valoare. Odata ce i-ai obtinut, asta nu inseamna ca trebuie sa te opresti. Foloseste-i in mod creativ, investeste-i in proiecte si strategii de dezvoltare noi sau mai bune. Clientilor le face placere sa vada ca sunt importanti, iar pentru ei aduci ceva nou sau imbunatatit. Ai nevoie de multa daruire si de multa cercetare pentru a identifica nevoile clientilor, asa ca banii castigati si reinvestiti te vor ajuta sa le descoperi.
 
5. Diversitatea. Intotdeauna, diversitatea este una dintre caile spre un viitor promitator. Pentru a-ti asigura un astfel de viitor, continua sa diversifici fluxurile de venit. Nu trebuie sa te complaci in propria afacere. O ora pe zi rezervata potentialelor imbunatiri si noilor clienti poate fi cruciala pentru cresterea afacerii. 
 


Tags: afacerivanzariantreprenoriafaceri de succeslectii de vanzari

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
08 Mar 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

INS: Comertul cu ridicata a afisat cifre de afaceri in crestere

de Bianca Tila
22 Nov 2023
In primele noua luni ale acestui an, afacerile din comertul cu ridicata s-au majorat cu 1,4%, ca serie bruta fata de intervalul similar din 2022,...

Planul de afaceri pentru o pizzerie. Ce NU trebuie sa lipseasca dintr-un plan de afaceri eficient

de Bianca Tila
14 Nov 2023
Succesul unei afaceri este determinat de eficienta planului de afaceri. O schita de inceput ghideaza pasii si strategiile necesare pentru o pizzerie...

Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere

de Bianca Tila
12 Feb 2024
Afacerile handmade aduc in fata potentialilor clienti unicitate si valoare. Aceasta nisa este in continua crestere, avand in vedere ideile noi si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]