Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
5 motive pentru care afacerea nu creste
02 Aug. 2019
6729
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes
Ti-ai deschis o afacere, comercializezi produse foarte bune, ai facut si promovare brand-ului, dar cu toate astea lumea nu cumpara, iar afacerea ta nu creste. Care crezi ca este moitvul? Noi iti spunem cateva dintre cele mai importante motive care te aduc in acest punct.
Ti-ai deschis afacerea pe care ti-o doreai de mult timp si ai facut tot ce ai putut pentru ca aceasta sa arate bine. Ai investit mult in ideea ca iti vei recupera investita in scurt timp, pentru ca business-ul tau este unul bine gandit. Ei bine, in realitate nu este deloc asa. Nu ai vanzari si aproape ca nu reusesti sa duci afacerea de pe o luna pe alta, avand in vedere ca esti abia la inceput. Iata cateva dintre motive.
Afacerea ta nu este suficient de practica. Majoritatea oamenilor au devenit comozi datorita facilitatilor puse la dispozitie. Acum nu mai este nevoie nici sa mergi sa cumperi apa, pentru ca poti face comanda de la supermarket, iar aceasta sa ajunga direct la tine acasa. Sa nu mai spunem de restaurantele care livreaza mancarea gata preparata acasa. Ai acoperit toate nevoile consumatorilor o data cu business-ul tau? Ai un site si este usor de navigat si informatii utile pentru toate produsele pe care le comercializezi, fara sa mai fie nevoie sa caute in alta parte? Ai un program de lucru avantajos pentru fiecare comparator? Toate acestea fac parte din comoditatea clientilor, care nu apeleaza la un serviciu, daca aceste lucruri nu sunt bine puse la punct.
Oamenii nu iti inteleg produsul. Poate ca atunci cand l-ai gandit, ideea a fost foarte buna, insa, daca produsul este complet nou pe piata, atunci cel mai probabil are nevoie e un concept bine promovat si vandut inainte. Dupa ce vei face asta, cu siguranta si produsul se va vinde de la sine.
Oamenii nu au nevoie de acest produs. Ai facut un research al pietei si ti-ai dat seama ca este o cerere mare a produsului pe care il vinzi? Oamenii cumpara doar produse care sunt de un real ajutor pentru viata lor, produse care la imbunatatesc simtitor stilul de viata. Inainte de a incerca sa vinzi produsul, incearca sa ii inveti rolul acestuia si cu ce le va schimba viata.
Oamenii nu au incredere in business-ul tau. Orice afacere nou deschisa primeste aceste preconceptii. Daca oamenii nu te cunosc, atunci nici nu vor investi in capacitatea ta. Pentru a le furniza incredere, cel mai corect este sa: fii transparent cu orice cost sau data de informare, sa le oferi un suport tehnic, sa le oferi garantia produsului, dar si posibilitate de retur, sa ai o reputatie buna, sa ai un site securizat si bineinteles sa transmiti incredere prin intermediul produsului pe care il vinzi.
Oamenii nu percep calitatea. In vanzarii, cea mai importanta actiunea palpabila este calitatea. Daca promovezi un produs de calitate, atunci cu siguranta vei reusi sa schimbi perceptiile oamenilor greu de convins. Insa, daca demonstratiile produsului nu sunt tocmai ceea ce trebuie, atunci cel mai probabil business-ul nu are sanse de succes.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Urmareste-ne pe Google News
Votati articolul
Nota: 4.5 din 5 - 11 voturi.Articole conexe
Top 3 sfaturi pentru alegerea unei idei de afaceri perfecte
de Adela Simonescu
30 Ian 2014
Identificarea ideii de afaceri perfecte presupune volum mare de munca, investitii solide de energie si timp, bani si determinare. Esti pe cale sa...
3 idei de afaceri online in 2014!
de Matei Antonescu
13 Ian 2014
Mediul online este plin de oportunitati de afaceri inca nevalorificate si plin de nise inca neacoperite. Trebuie doar sa le identificam si apoi sa...
Idei de afaceri la domiciliu: 2014 va fi anul tau?
de Matei Antonescu
08 Ian 2014
Incepem 2014 in forta maxima si cu tot entuziasmul. Nu am reusit sa punem pe picioare o afacere in anul 2013 si nu ne lasam descurajati de acest...
Idei de afaceri la domiciliu - Din ce faci bani daca vrei birou acasa?
de Victor Oancea
22 Aug 2013
Banii nu se fac doar daca suntem angajati, ci si atunci cand devenim proprii nostri sefi. Si este perfect posibil un astfel de scenariu, nu doar...
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Profit MAXIM cu investitie MINIMA. TOP 6 afaceri pentru 2022
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Citeste Raportul Special GRATUIT

Profit MAXIM cu investitie MINIMA. TOP 6 afaceri pentru 2022
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special
Idei de AFACERI 2022
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- 17 intrebari esentiale despre criptomonede! Gasesti raspunsurile impecabile in ghid!
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici: LAVANDA! Profit de peste 8.000 de euro/ha!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- NOU: Ghid pentru plantatia ta de Paulownia - o afacere cu radacini viguroase si roade financiare bogate!