Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 ferme profitabile in Romania, cu sau fara fonduri europene!

de Ilinca Dobrescu 23 Apr. 2013 3590
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Avem ultima sansa sa obtinem fonduri europene pentru demararea unei afaceri, in exercitiul financiar 2007-2013. Nu toti romanii se vor orienta in aceasta directie, insa unii vor cauta sa porneasca o afacere cu bani europeni. La urma urmei, nu toti suntem facuti sa asteptam prea mult timp pentru a ne pune afacerile pe picioare si nu toti suntem gata de bootstrapping.

Pentru cei interesati sa devina proaspat-proprietarii unei ferme profitabile in Romania, iata si cateva idei de afaceri interesante:

1. Ferma de raci. Ferma de raci reprezinta una dintre cele mai interesante afaceri de demarat in 2013. Cu o balta deja existenta, investitia scade la doar cateva mii de euro. Cheltuielile de intretinere nu sunt unele uriase si racii se cresc si se ingrijesc destul de usor daca detinem sprijinul unui specialist in astacicultura.

2. Ferma de lipitori. Iata o alta afacere demn de mentionat in lista celor mai tari surse de venituri pentru romani, in 2013 si nu numai. Ferma de lipitori reprezinta o afacere originala, o afacere pe care o putem demara intr-o industrie in care nivelul competitional este redus.

3. Ferma avicola ECO. In acest caz, vorbim despre o afacere de mare interes pentru toti cei care constientizeaza faptul ca ecologismul devine un aspect esential de indeplinit de catre orice afacerist, fie ca detinem o ferma de bivolite, o cultura de grau sau un magazin online.

4. Ferma de vipere. Viperele sunt creaturi care ne inspaimanta pe multi dintre noi si cu siguranta nu pot sta la baza unei afaceri care sa se adreseze oricui. Ferma de vipere reprezinta un proiect viabil pentru cei cu stomac puternic si nervi de otel. Cu toate acestea, potentialul de profitabilitate este unul extrem de serios.

5. Ferma de prepelite reprezinta o afacere extrem de interesanta datorita faptului ca ofera productii importante de oua, carne, penaj, guano. Discutam despre produse aflate la nivel inalt de cerere si pe piata interna si peste granita. Succesul unei astfel de afaceri este garantat doar atunci cand o putem demara si administra alaturi de un specialist in cresterea si ingrijirea prepelitelor.

6. Ferma apicola. Iata o meserie nobila pe care o putem practica si noi. Albinaritul, cu toate acestea, nu este pentru oricine. Este nevoie de pasiune si multa motivatie pentru a pune pe picioare o astfel de afacere. Este nevoie si de sfaturile specialistilor in domeniu, de contracte avantajoase cu furnizorii de stupi, materiale si diverse alte produse, de identificarea unei piete de desfacere si nu numai.


Tags: ferme profitabilefermaferme in romaniaferme in 2013afaceri cu fermeafaceri profitabile

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Afaceri profitabile in urmatorii ani. Ce poti face azi?

de Bianca Tila
06 Sep 2023
In 2023 trebuie sa ne concentram pe sustenabilitate ca afacerea noastra sa prospere. In acest fel, piata globala a hainelor second-hand se dovedeste...

Ferma de struti. Demararea activitatii

de Idei de afaceri
01 Feb 2023
Nu este absolut necesar ca activitatea de crestere a strutilor sa fie singulara, exclusiva. Se pot creste struti intr-o ferma zootehnica deja...

Plan de afaceri pentru ferma de prepelite - Segmentul de piata urmarit

de Cosmin Enescu
14 Dec 2015
Consumul relativ redus de oua de prepelita pe cap de locuitor se datoreaza, pe de o parte, scaderii drastice a puterii de cumparare a populatiei si,...

Plan de afaceri pentru ferma de prepelite. Strategia afacerii, scopuri si obiective

de Idei de afaceri
19 Sep 2023
Afacerea se refera in principal la organizarea unei crescatorii semi-intensive de prepelite, destinata productiei de oua. Aceasta este cea mai simpla...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]