Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 mituri si greseli despre inceputurile unei afaceri

de Andrioae Ruxandra 14 Mai. 2014 2796
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Inceperea si desfasurarea unei afaceri presupune crearea produselor si a serviciilor. Apoi, urmeaza furnizorii si personalul, marketingul afacerii, gestionarea muncii si calculul fiecarei cheltuieli. In afara de mitul care se refera la faptul ca a incepe o afacere este cumva mai simplu decat sa lucrezi pentru cineva, mai sunt cateva mituri despre micile afaceri care inca sunt valabile.

Unele dintre acestea sunt partial adevarate, dar altele te-ar putea descuraja si ti-ar putea afecta afacerea, daca le iei in seama.
 
Totul se afla in marea Idee
 
Daca ar fi adevarat, poate ca oricine ar fi antreprenor. Dar este nevoie de mult mai mult decat idei (minunate sau nu) pentru a face o afacere sa fie de succes. Pe langa o idee buna, vei avea nevoie si de:
Crearea unui plan de afaceri efectiv
Dezvoltarea marketingului, care practic arata ideea ta lumii
Reteaua de internet pentru a crea parteneriate necesare scoaterii produsului sau serviciului tau pe piata
Rezolva problemele clientului si fa imbunatatiri ca si cum ai primi feedback
Extinde-ti afacerea si mareste-ti echipa pe masura ce afacerea se dezvolta
 
Si acestea sunt doar cateva dintre lucrurile pe care trebuie sa le faci pentru a avea o afacere rezistenta.
 
Va fi usor sa gasesti investitor
 
Daca nu cumva Warren Buffet iti datoreaza un mare favor, nici vorba sa fie usor sa gasesti un investitor!
Multe institutii care acorda imprumuturi cer informatii personale inainte de a da imprumutul. Aceasta duce inapoi la vechile avertizari ale prietenilor si familiei. Presupunem pentru moment ca, de cand cauti optiuni pentru finantare, ai investigat deja aceste surse posibile. 
 
Alta posibilitate este investirea din afara, incluzand bani de la firme care au capital de risc. Dar exista motive pentru care firmele cu capital de risc sa nu-ti fie de ajutor. De fapt, doar 300 din cele 600.000 de afaceri lansate anual in SUA au fost finantate din venituri.
Cauta alternative precum finantarea afacerii fara surse externe sau folosirea finantelor unei afaceri existente pentru a-ti putea lansa afacerea.
 
Ai nevoie de un birou si de echipament ca sa poti incepe
 
Unele dintre marile afaceri de azi (Microsoft si Google, de exemplu) au inceput fara birouri fancy sau echipamente. Este unul dintre miturile care iti vor distruge afacerea din cauza presiunii pe care aceste costuri suplimentare o pun pe cheltuielile firmei.
Pentru cele mai multe tipuri de afacere, nu ai nevoie de altceva in afara de un computer si o masa pe care sa-l asezi. Un telefon si o conexiune la internet sunt, de asemenea, necesare. Chiar daca afacerea ta are nevoie de spatiu comercial, depozit de stocare, poti inchiria spatiul in loc sa-l cumperi.
 
Ar trebui sa iti tii singur contabilitatea si plata
 
Autoritatile iti cer, prin intermediul taxelor, sa raportezi castigurile, cheltuielile si profiturile cat mai exact. Este, de asemenea, grav pentru afacerea ta, deoarece firma va depinde de asta. Castigurile tale personale vor depinde de cat de bine iti gestionezi finantele si contabilitatea.
Este o aptitudine profesionala si un job full-time. Daca incerci sa faci toate astea singur, cine va pune afacerea in functiune intre timp? Acorduri, taxe legale, avocati corporatisti, contabilitatea si salariul sunt prea multe pentru umerii unui antreprenor singur. Lasa-i pe profesionisti sa faca asta.
 
Vei avea nevoie de angajati
 
Poate ca da…poate ca nu.
Identifica-ti munca pe care o ai de facut. Apoi da-ti seama cum sa externalizezi serviciul. Lucrul de acasa este la moda. 
Freelancerii nu au nevoie de un loc unde sa stea sau de echipament. Nu au nevoie de conexiuni costisitoare la internet, facturi electrice sau alte cheltuieli. Companiile economisesc 10.000 de dolari per angajat datorita celor care lucreaza de acasa.
 
Succesul consta in repetarea formulei 
 
Apple a schimbat modul in care privim computerele. Amazon a schimbat felul in care facem shopping.
Nu, nu pare ca cele mai de succes companii din lume si-au pus problema repetarii formulei. Poate nici afacerile mici n-au facut-o.
De fapt, mai degraba intr-o prezentare binecunoscuta a subiectului, autorul si distribuitorul Seth Godin insista ca nu poti crea ceva ce ai mai creat. Produsele de calitate medie pentru oamenii mediocri sunt banale.
Cheia spre succes este de a face ceva diferit - ceva ce oricine va vedea. 
 
Sursa: smallbiztrends.com
 


Tags: afaceristart-upmarketingmituri afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Plan de afaceri florarie. Cum incepi o afacere cu flori de vanzare

de Bianca Tila
25 Sep 2024
Un plan de afaceri ofera o imagine detaliata a viitorului business. Obiectivele si strategiile bine gandite sunt asezate strategic in calendar pentru...

Plan de afaceri cofetarie: Cum iti poti transforma pasiunea intr-un business profitabil

de Bianca Tila
05 Sep 2024
Candy barurile pentru evenimente sau micile atentii dulci sunt unele dinte cele mai ravnite lucruri pentru amatorii de dulciuri. Aceasta categorie de...

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
05 Sep 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

INS: Comertul cu ridicata a afisat cifre de afaceri in crestere

de Bianca Tila
22 Nov 2023
In primele noua luni ale acestui an, afacerile din comertul cu ridicata s-au majorat cu 1,4%, ca serie bruta fata de intervalul similar din 2022,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]