Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 tipuri de planificari pentru afacerea ta. Alege!

de Codrina Laiu 14 Ian. 2016 5725
4.75 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un plan iti arata care parte a firmei poate fi imbunatatita. Atunci cand ajungi la detaliile unei afaceri, poti constata diferite puncte slabe pe care mai apoi sa le reduci.

Cum poti sa-ti imbunatatesti rezultatele in afaceri cu ajutorul unui plan? Folosind diferite tipuri de planificare, in functie de situatia in care te afli. Alege!

1. Planificarea formala presupune aplicarea de proceduri si elaborarea unor documente scrise sub forma de planuri generale sau pe domenii de activitate.

Este un proces in care se aplica reguli stabilite anterior. in planificarea formala, modul in care arata documentul in final este foarte important.

2. Planificarea neformala sau informala nu foloseste metode tehnice si proceduri bine stabilite de planificare,avand de multe ori caracter de discontinuitate.

Acest tip de planificare se poate realiza ad-hoc si de multe ori in afara spatiului de birouri. De exemplu, asociatii unei firme pot discuta la o cafea despre planul de bataie pentru urmatoarele luni. in acest caz, ideile lor vor ajunge pe un servetel de cafea.

3. Planificarea curenta pe termen scurt (de la 3 luni la un an) cuprinde activitati detaliate si cu un grad mare de certitudine. In general, cu cat orizontul de timp este mai apropiat, cu atat mai sigure pot fi previziunile.

4. Planificarea pe termen lung (de la 2 la 5 ani) este strans legata de planificarea strategica a firmei si cuprinde activitati mai generale. Pe termen lung, planificarea in delaliu este mai dificila pentru ca este mai dificil sa stim ce se va intampla peste cativa ani.

De asemenea, o planificare detaliata cu un orizont de timp de mai multi ani este ineficienta. Mediul se poate schimba foarte mult de la momentul elaborarii planului pana la executia acestuia. Gradul de importanta a indicatorilor stabiliti si orizontul de timp la care se refera acestia

5. Planificarea strategica este realizata de managerul firmei. Se refera la modul in care acesta doreste sa atinga obiectivele pe termen lung.

6. Planificarea tactica include actiunile si activitatile obisnuite ce trebuie efectuate pe perioade de timp mai scurte.




Tags: planificareplanificare afaceriiplanplan de afaceriafacereplanificare strategica

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
08 Mar 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

Planul de afaceri pentru o pizzerie. Ce NU trebuie sa lipseasca dintr-un plan de afaceri eficient

de Bianca Tila
14 Nov 2023
Succesul unei afaceri este determinat de eficienta planului de afaceri. O schita de inceput ghideaza pasii si strategiile necesare pentru o pizzerie...

Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere

de Bianca Tila
12 Feb 2024
Afacerile handmade aduc in fata potentialilor clienti unicitate si valoare. Aceasta nisa este in continua crestere, avand in vedere ideile noi si...

Afacere online. Interfata grafica si sigla

de Idei de afaceri
11 Apr 2023
Pentru realizarea unei sigle vei avea nevoie de un grafician care sa inteleaga ideea ta de afacere, dar si imaginea pe care vrei sa o promovezi la...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]