Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
6 tipuri de planificari pentru afacerea ta. Alege!
Un plan iti arata care parte a firmei poate fi imbunatatita. Atunci cand ajungi la detaliile unei afaceri, poti constata diferite puncte slabe pe care mai apoi sa le reduci.
Cum poti sa-ti imbunatatesti rezultatele in afaceri cu ajutorul unui plan? Folosind diferite tipuri de planificare, in functie de situatia in care te afli. Alege!Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Cresterea prepelitelor japoneze
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
1. Planificarea formala presupune aplicarea de proceduri si elaborarea unor documente scrise sub forma de planuri generale sau pe domenii de activitate.
Este un proces in care se aplica reguli stabilite anterior. in planificarea formala, modul in care arata documentul in final este foarte important.
2. Planificarea neformala sau informala nu foloseste metode tehnice si proceduri bine stabilite de planificare,avand de multe ori caracter de discontinuitate.
Acest tip de planificare se poate realiza ad-hoc si de multe ori in afara spatiului de birouri. De exemplu, asociatii unei firme pot discuta la o cafea despre planul de bataie pentru urmatoarele luni. in acest caz, ideile lor vor ajunge pe un servetel de cafea.
3. Planificarea curenta pe termen scurt (de la 3 luni la un an) cuprinde activitati detaliate si cu un grad mare de certitudine. In general, cu cat orizontul de timp este mai apropiat, cu atat mai sigure pot fi previziunile.
4. Planificarea pe termen lung (de la 2 la 5 ani) este strans legata de planificarea strategica a firmei si cuprinde activitati mai generale. Pe termen lung, planificarea in delaliu este mai dificila pentru ca este mai dificil sa stim ce se va intampla peste cativa ani.
De asemenea, o planificare detaliata cu un orizont de timp de mai multi ani este ineficienta. Mediul se poate schimba foarte mult de la momentul elaborarii planului pana la executia acestuia. Gradul de importanta a indicatorilor stabiliti si orizontul de timp la care se refera acestia
5. Planificarea strategica este realizata de managerul firmei. Se refera la modul in care acesta doreste sa atinga obiectivele pe termen lung.
6. Planificarea tactica include actiunile si activitatile obisnuite ce trebuie efectuate pe perioade de timp mai scurte.
Articole conexe
Plan de afaceri florarie. Cum incepi o afacere cu flori de vanzare
de Bianca TilaPlan de afaceri cofetarie: Cum iti poti transforma pasiunea intr-un business profitabil
de Bianca TilaAfacere cu lemn: Cum infiintezi un business in industria lemnului
de Bianca TilaPlan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit