Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacere in domeniul apicol - Pret, investitie, profit

de Camelia Diaconu 31 Oct. 2019 6885
4.25 din 8 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cresterea albinelor este o afacere cu potential. Multi dintre tinerii antreprenori sunt deschisi sa inceapa o afacere in domeniul apicol, chiar daca nu stiu in totalitate ce presupune acest business. Pentru pasionatii de stuparit, domeniul este unul favorabil dezvoltarii, ba mai mult, este genul de afacere care obtine profit in scurt timp. Ca in orice alt domeniu, exista o multime de informatii pe care trebuie sa le stii. Iata care sunt cele mai importante!

Investitie afacere cu stupi

O stupina poate reprezenta o investitie minima, o suma de inceput de aproximativ 600 de lei, care sa presupuna achizitionarea unui stup din lemn vopsit in totalitate, complet din punct de vedere al ramelor, podisor, hranitor, etc, dar si o familie de albine, care inseamna un numar de cateva mii de albine si o regina. Pe langa aceste elemente esentiale, o data cu inceperea afacerii va mai fi nevoie si de: un echipament complet care sa iti ofere siguranta, respectiv: combinezon integral cu o inchidere cu fermoar, manusi din piele, afumator, colector de polen, centrifuga apicola, butoi pentru colectare si maturator de miere. 
 
Din punct de vedere al profitului, o medie de aproximativ 70 de stupi, pot aduce tanarului antreprenor de afacere apicola, un venit de aproximativ 2.000 de lei. 70 de stupi fiind numarul minim care sa te duca si catre profit, nu doar catre o investitie. 
 
Perioada recomandata pentru inceperea unei afaceri in domeniul apicol este primavara deoarece familiile de albine se afla in plina dezvoltare. Daca perioada a fost favorabila, media pe an a productiei de miere se poate ridica aproximativ 50 de kg, dar poate creste si la o medie de 80- 90 kg pe an.
 
Ca sa incepi aceasta afacere trebuie sa fii sigur de urmatoarele aspecte:
 
Ca esti pasionat de domeniu. Sa lucrezi zilnic intr-un mediu sensibil, cu grad de atentie ridicat, nu este deloc usor, astfel ca, daca nu o faci din pasiune, nu vei vedea nici rezultatele. Trebuie sa te asiguri ca ai cunostiinte despre albine si tot ce tine de viata albinelor.
 
Ca ai un teren. Amplasarea stupilor cu albine necesita un teren, un punct de stationare. Asigura-te ca spatiul pe care il alegi este benefic albinelor, ca ai o baza melifera puternica, pentru a le pune la dispozitie albinelor, pe o raza de cel putin 3 km un cules bun. Este indicat sa fie o zona bogata in vegetatie unde sa existe rapita, floarea soarelui, arbusti, arbori de padure, etc.
 
Trebuie sa stii modelul de stupi pe care ti-l doresti. Exista modele de stupi verticali, multietajati si Dadant. Fiecare model are propriile avantaje si dezavantaje, asa ca asigura-te ca alegi modelul care se muleaza cel mai bine pe stilul tau de lucru, dar si de resursele de care dispui pe termen lung. 


Tags: afacere apicolaafaceri cu stupiafaceri cu albine

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.25 din 5 - 8 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]