Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacere pe cont propriu - 5 sfaturi pentru a te pregati sa o incepi

de Camelia Diaconu 15 Feb. 2021 13264
3.89 din 23 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Poate cea mai importanta forma care te invata sa ai un control eficient asupra propriei vieti. Deschiderea unei afaceri pe cont propriu te ajuta sa te dezvolti, sa iti focalizezi atentia pe lucruri care conteaza si sa muncesti tot mai mult pentru a realiza ce ti-ai propus. Pentru ca orice inceput este greu, iata cum trebuie sa te pregatesti inainte de inceperea oricarui business.

Sfaturi pentru a incepe o afacere pe cont propriu
 

Sa iti deschizi propriul business, indiferent de topic, poate fi cel mai mare risc al vietii tale de pana acum. Asumarea responsabilitatilor devine partea cea mai grea, fiind direct raspunzator pentru esec sau castig. Ei bine, pentru ca nu le poti stii pe toate, uite cum trebuie sa arate primele tale idei despre business.
 
Gandeste-te catre un sediu social. Indiferent ca vrei sa iti deschizi o cofetarie, cafenea sau un sediu sau un business de contabilitate, orice domeniu are nevoie de un loc de desfasurare stabil. Un punct de lucru care sa iti stea oricand la dispozitie si care sa te ajute sa ai intalniri cu potentialii clienti, cat si clientii deja stabili. Un birou va fi locul care iti va pune la dispozitie resuresele de care ai nevoie, insa trebuie sa te gandesti si la costuri. Daca nu ai deja un spatiu, atunci esti nevoit sa inchiriezi unul, iar asta reprezinta un cost suplimentar. Fa asta doar daca iti permiti sa il acoperi din punct de vedere financiar, in caz contrat va fi o cheltuiala chiria lunara, care iti va da batai de cap.
 
Consumabile. Asa cum spuneam, orice domeniu pe care il alegi pentru business trebuie sa indeplineasca si cateva conditii. Necesarul este diferit de la o afacere la alta, insa, in principiu trebuie luat in calcul un venit lunar care sa iti acopere cheltuielile neprevazute. In consumabile incadram si aparatura necesara, produsele de birotica, papetarie, mobilier, etc.
 
Asigura-te ca ai oameni dispusi sa te ajute. Chiar daca esti de parere ca poti face totul singur, ai nevoie de oameni apropiati dispusi sa te ajute.  Este important sa gasesti oameni responsabili si la fel de pasionati ca si tine, pentru a te asigura ca munciti cu acelasi spor. 
 
Ai economii financiare. Pentru inceput, pana cand business-ul iti va aduce profit este important sa investesti. Fa-ti un calcul care sa te ajute sa supravietuiesti timp de cateva luni. Ulterior, este foarte important sa reinvestesti ceea ce castigi pentru a te asigura ca evoluezi. In felul acesta iti asiguri o crestere sigura.
 
Ai rabdare si implica-te. Succesul nu vine imediat si nici macar atunci cand ti-l doresti cu ardoare. Cand iti incepi un business, indiferent de natura lui, asteapta-te sa ai un inceput greoi si un inceput in care esti nevoit sa te implici 100%. Cu siguranta rezultatele nu vor intarzia sa apara, asa ca fii perseverent si continua sa lupti ori de cate ori ai ocazia. Nu te demoraliza usor si incearca sa profiti de orice oportunitate care ti se iveste. 
 


Tags: afaceri pe cont propriuinceput in afacerisfaturi pentru afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.89 din 5 - 23 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]