Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Afaceri agricole in Romania - Cultivarea mustarului!
Mustarul se cultiva si in Romania, insa nivelul competitional este redus in acest moment, fata de nivelul necesar pentru acoperirea cererilor existente. Asa se face ca daca am avea infuzii mai importante de capital banesc, am putea acoperi cererile din productie interna, fara importurile existente in prezent.
Mustarul se cultiva pentru semintele sale bogate in ulei (pana la 40 de procente). Semintele sunt folosite in industria alimentara iar turtele ramase dupa extragerea uleiului se folosesc pentru producerea mustarului alimentar si in medicina, noteaza ClubAgricultura.manager.ro.Cultura castravetelui anti-diabet
Propriul meu plan de afaceri
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Ca planta de cultura, mustarul poate oferi rezultate bune in anii secetori datorita perioadei scurte de vegetatie. Discutam despre o perioada de 80-90 de zile. Ca plante premergatoare se recomanda leguminoasele anuale si perene, cerealele si prasitoarele.
Esential de retinut este faptul ca nu se recomanda monocultura si nici cultivarea mustarului dupa culturi de crucifere, mac, fasole, soia sau floarea soarelui.
Mai mult, aceeasi sursa noteaza faptul ca aratura se executa vara, pana la data de 1 septembrie. Adancimea recomandata pentru aratura este de 22-25 cm sau toamna, pana la 25 octombrie. In aceasta perioada, adancimea recomandata este de 28-30 cm.
Specialistii clubagricultura.manager.ro explica faptul ca pentru semanat este nevoie de samanta omologata si cu puritate de 98%, cu germinatie de 90%. Semanatul incepe primavara cat mai devreme. Distanta intre randuri este de 12,5 cm cu 15-16 kg samanta/ha sau la 25 cm cu 7-8 kg/ha. Adancimea de semanat este de 2-4 cm.
Cat despre daunatori, cultura de mustar este amenintata in mod principal de gandacul albastru, de puricii de pamant si de viespea rapiteti.
In mare, descoperim o cultura extrem de interesanta pentru 2014, pe care putem sa o planificam chiar de anul acesta. La urma urmei, sa nu uitam ca majoritatea oamenilor de afaceri si investitorilor cauta sa isi diferentieze afacerile de cele deja existente in cadrul mediului business. Asa ca ne concentram pe lavanda, pe mac alb, pe andive sau chiar pe mustar.
sursa foto: www.sxc.hu
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit