Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacerile online din Romania ar pierde peste 7 milioane de dolari intr-o ora fara internet

de Florin Amariei 13 Ian. 2020 3801
4.5 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Dovada ca aproape toata lumea e pe internet sta in faptul ca intr-o singura ora fara acces la mediul virtual afacerile ar avea de pierdut masiv. Cine ar fi crezut acest lucru acum 5 ani?

In Romania, o ora de cadere a unui singur serviciu social media ― fie Facebook sau Twitter sau WhatsApp, YouTube sau Instagram ― inseamna pierderi de 141.251 de dolari, scrie Mediafax.
 
Pentru comparatie, caderea unui serviciu social media in Bulgaria produce pagube de 37.901 dolari, in Polonia de 349.793 de dolari iar in Statele Unite de 12,9 milioane dolari. O ora de cadere totala a internetului inseamna pagube de 303 milioane dolari in SUA, de 2 milioane de dolari in Bulgaria si de 23 de milioane de dolari in Polonia.
 
In intreaga lume impactul caderii internetului pentru o ora ar fi de 2,142 miliarde dolari, iar pentru o zi de 51,4 miliarde dolari. Caderea unui serviciu social media timp de o ora produce pagube de 53,8 milioane de dolari.
 
Un raport care examineaza intreruperile partiale si totale in 122 de tari, a fost publicat de firma de cercetare internet Top10VPN.
 
"In termeni economici, intreruperile nu afecteaza doar economia formala, ci si cea informala, in special in tarile mai putin dezvoltate. De asemenea, pot exista daune de durata, odata cu pierderea increderii investitorilor si a afectarii dezvoltarii, ceea ce face ca estimarile noastre sa fie conservatoare (...) In ceea ce priveste drepturile omului, aceste opriri au un impact clar asupra libertatii de exprimare a cetatenilor si a dreptului la informare si pot duce chiar la o crestere a violentei", spun cercetatorii Samuel Woodhams si Simon Migliano. 
 
Studiul pune accent pe intreruprile cauzate de actiunile deliberate ale guvernelor, actiuni menite sa limiteze liberatea de exprimare sau de comunicare.
 
Intreruperile de pe Internet erau rare ― rezultatul unor accidente care afectau cablurilor submarine de comunicatii mai des decat activitatea intentionata a guvernului ― dar cele din urma au devenit din ce in ce mai frecvente. In ultimii cinci ani, numarul de opriri de internet din intreaga lume a crescut exponential, mai ales cele impuse de guverne pentru a controla tulburarile si protestele.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: afaceriromaniainternet

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
08 Mar 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

INS: Comertul cu ridicata a afisat cifre de afaceri in crestere

de Bianca Tila
22 Nov 2023
In primele noua luni ale acestui an, afacerile din comertul cu ridicata s-au majorat cu 1,4%, ca serie bruta fata de intervalul similar din 2022,...

Planul de afaceri pentru o pizzerie. Ce NU trebuie sa lipseasca dintr-un plan de afaceri eficient

de Bianca Tila
14 Nov 2023
Succesul unei afaceri este determinat de eficienta planului de afaceri. O schita de inceput ghideaza pasii si strategiile necesare pentru o pizzerie...

Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere

de Bianca Tila
12 Feb 2024
Afacerile handmade aduc in fata potentialilor clienti unicitate si valoare. Aceasta nisa este in continua crestere, avand in vedere ideile noi si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]