Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ai un plan de afaceri slab? Iata cum sa ii cresti valoarea!
Ne dorim sa atragem investitori cu putere mare de investitii banesti. Ne dorim sa obtinem un credit bancar si sa cooptam un partener de afaceri care sa ne sustina. Ne mai dorim sa ne conducem afacerea cu eficienta maxima si ne dorim sa o vindem la momentul potrivit si la cel mai bun pret. Unde ajungem mai devreme sau mai tarziu daca nu la necesitatea unui plan de afaceri cat mai bine pus la punct?
Iata si care sunt cele mai mari si comune puncte slabe ale unui plan de afaceri si cum putem sa le anulam:Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
Cresterea prepelitelor japoneze
1. Multe planuri de afaceri nu reusesc sa centreze ideea de afaceri intr-o maniera atractiva. Ceea ce multi antreprenori nu stiu cum sa faca sau neglijeaza este necesitatea de a prezenta ideea de afaceri centrala sub forma unei povesti cat mai vii. Este nevoie de creativitate si originalitate pentru a transpune in cuvinte ceea ce afacerea dvs vrea sa faca, ce beneficii vrea sa ofere, maniera in care va schimba vietile consumatorilor si chiar si pe a angajatilor.
2. Numeroase planuri de afaceri se concentreaza prea putin pe maniera in care afacerea urmeaza sa fie dezvoltata. Cea mai mare "buba" este cea cauzata de lipsa unei viziuni. Viziunea ramane elementul central de care avem nevoie pentru a reusi sa vizualizam directia de mers in aceasta afacere. Trebuie sa stiti unde va aflati, unde se pozitioneaza afacerea dvs, ce sanse are sa creasca, in ce conditii se va intampla acest lucru, ce sarcini si responsabilitati trebuie indeplinite, cu ce frecventa si in ce maniera. Cu alte cuvinte, exista numeroase detalii de care sa va ingrijiti pentru a va asigura ca intregiti o viziune care sa va arate cum anume se va dezvolta afacerea.
Stabiliti, de asemenea, unde va vedeti afacerea peste cinci ani, peste zece ani. Aveti de gand sa o vindeti cand va deveni profitabila? Aveti de gand sa o lasati copiilor dvs si atunci trebuie sa ii implicati in mod activ in mersul ei?
3. Nu in ultimul rand, un plan slab este cel care nu pune accent pe cifre. Iata un domeniu urat pentru multi dintre noi. Am vrea sa se ocupe altcineva de contabilitate, de fiscalitate, de juridic si de resurse umane. Si motivele sunt numeroase, unul dintre acestea fiind reprezentat de compatibilitatea dintre noi si cifrele pe care prea putin le intelegem.
Chiar si asa, un plan de afaceri valoros trebuie sa fie cel care sa ofere toate acele cifre clare pe baza carora sa luam cele mai importante decizii care sa ne ajute sa ne rentabilizam si apoi sa ne profitabilizam afacerile.
Mult succes si spor la proiectarea unui plan de afaceri cat mai corect!
sursa foto: www.sxc.hu
Articole conexe
Plan de afaceri florarie. Cum incepi o afacere cu flori de vanzare
de Bianca TilaPlan de afaceri cofetarie: Cum iti poti transforma pasiunea intr-un business profitabil
de Bianca TilaPlan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii
de Bianca TilaINS: Comertul cu ridicata a afisat cifre de afaceri in crestere
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit