Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alege spatiul perfect pentru start-up-ul tau

de Alexandra Popescu 25 Mai. 2014 2571
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Spatiul unui birou unde se desfasoara activitatea afacerilor aflate la inceput de drum poate fi o problema, la un moment dat. La inceput, nu sunt multi angajati, insa pe parcurs ce se extinde afacerea, s-ar putea ca spatiul sa fie mult prea mic pentru companie, asa ca necesita schimbarea locatiei.

 
Multe dintre companii semneaza, la inceput, un contract de inchiriere pe termen lung, cinci sau sapte ani. Dar aici intervine dilema cea mai mare. Stii exact unde vei fi peste cinci ani? Peste acesti ani afacerea poate sa dea faliment, poate stagna sau poate creste intr-un mod spectaculos. Cum primele doua variante nu si le doreste nimeni, a treia, cea a cresterii, poate genera un numar mai mare de angajati, o locatie mai mare.
 
Oricine isi doreste sa se dezvolte intr-un termen mai scurt, asa ca trebuie sa fii sigur ca biroul tau se aliniaza cu strategia de afaceri. Pentru asta, ia in considerare urmatorii factori inainte sa te gandesti la spatiul biroului.
 
Timpul. In special pentru cei noi, este important sa te asiguri ca nu te-ai blocat intr-un contract de inchiriere care este mai lung decat ai avea nevoie. Este posibil ca acum sa ai doar 10 angajati, iar in sase luni sa ajungi la 60. Nu trebuie sa semnezi, in general, un contract care nu este in concordanta cu planul tau de afaceri.
 
Pune-ti intrebari si fii sigur ca ai explorat pe deplin alternativele. Optiuni, cum ar fi un subcontract de inchiriere, se pot potrivi mult mai bine in cronologia si flexibilitatea ta. Mai poti face un acord, scris desigur, cu proprietarul spatiului, care ar putea limita optiunile. Asigura-te ca spatiul indeplineste sau ar putea indeplini cronologia impusa.
 
Amplasarea. Daca esti implicat intr-o companie tehnologica sau creativa, iti va placea sa ai un spatiu deschis, astfel incat ideile sa creasca prin colaborare. In schimb, daca ai o firma de avocatura, ai putea sa iti doresti un spatiu mai concentrat, intim, deoarece clientii si doresc sa dicute lucruri in spatele usilor inchise.
 
Asigura-te ca aspectul spatiului pe care il alegi este in conformitate cu tipul de munca pe care il desfasori in cadrul sau. Exploreaza optiuni cum ar fi sali de conferinta sau bucatarii. Daca compania ta este confortabila in spatiul pe care il detine, vei putea gasi companii "like-minded", care sa iti impartaseasca valorile sau sa lucreze la initiative complementare si idei.
 
Facilitatile. Acestea cred ca sunt unele dintre cele mai importante, fiind cele care dau valoarea spatiului. Asigura-te ca acesta are bai, bucatarie, sala de conferinte, parcare, astfel incat sa stii exact daca este potrivit.
 
Pretul. Aici trebuie luati in calcul mai multi factori. In primul rand, facilitatile, apoi perioada de timp pe care doresti sa o petreci acolo, cat de mult esti dispus sa cheltuiesti lunar pentru tot, incluzand echipa. Mai exista si alte costuri ascunse, precum mobilier, utilitati, taxe. In functie de acestea stabileste pretul pe care esti dispus sa il platesti astfel incat sa iesi si tu in castig.
 


Tags: afaceristart-upstart in afacerispatii birourisfaturi

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Plan de afaceri florarie. Cum incepi o afacere cu flori de vanzare

de Bianca Tila
25 Sep 2024
Un plan de afaceri ofera o imagine detaliata a viitorului business. Obiectivele si strategiile bine gandite sunt asezate strategic in calendar pentru...

Plan de afaceri cofetarie: Cum iti poti transforma pasiunea intr-un business profitabil

de Bianca Tila
05 Sep 2024
Candy barurile pentru evenimente sau micile atentii dulci sunt unele dinte cele mai ravnite lucruri pentru amatorii de dulciuri. Aceasta categorie de...

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
05 Sep 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

INS: Comertul cu ridicata a afisat cifre de afaceri in crestere

de Bianca Tila
22 Nov 2023
In primele noua luni ale acestui an, afacerile din comertul cu ridicata s-au majorat cu 1,4%, ca serie bruta fata de intervalul similar din 2022,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]