Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Analiza competitiei, un generator continuu de bune practici

de Idei de afaceri 24 Iun. 2021 9950
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Companiile care activeaza in diferite domenii se dezvolta constant, atat din punct de vedere organizatoric, dar mai ales al valorilor promovate si al mesajelor transmise. In contextul actual, si nu numai, antreprenorii si liderii trebuie sa invete unii de la altii si sa deschida canalele comunicarii, atat cu partenerii de afaceri, cat si cu angajatii. Bunele practici se invata si se dezvolta in timp, iar cele invatate de la alti experti in domeniu pot da roade pe termen lung in propria companie. Iata ce beneficii aduc acestea:

Solidaritatea pentru succes

Pandemia a adus o serie de lectii importante in toate domeniile, de la viata personala, la cea profesionala. Pe primul loc a stat intotdeauna solidaritatea, iar aceasta poate fi cu usurinta integrata in practicile business. In special in ceea ce priveste implementarea masurilor de viitor, care schimba semnificativ felul in care se face business, solidaritatea va aduce noi rezultate. De aceea este important ca orice companie de succes sa incurajeze comunicarea, sa studieze comportamentele si masurile care dau roade in viata de zi cu zi si sa imparta rezultatele cu mediul de afaceri. In aceasta idee a fost creat IMMUNE Building Standard, un pachet de masuri prin care administratorii de cladiri de birouri pot monitoriza, comunica si ajusta sanatatea spatiilor interioare, din perspectiva adaptarii la pandemie. Solidaritatea nu anuleaza competitia, ci ajuta la dezvoltarea unui mediu de afaceri pregatit pentru a se dezvolta chiar si in vremuri nesigure.

Dezvoltarea proceselor operationale

Situatiile speciale si neprevazute implica un grad ridicat de flexibilitate si capacitate de a implementa noi idei si sisteme de lucru. In pandemie, toate companiile au avut ocazia sa experimenteze cu diferite forme noi, chiar revolutionare. De la un program de lucru flexibil, construit in jurul nevoilor angajatilor, la munca remote, toate acestea au fost implementate mai repede decat s-ar fi asteptat profesionistii si liderii marilor companii. Intr-adevar, pentru unele businessuri, aceste aspecte au reprezentat o provocare prea mare, dar viitorul implica flexibilitate si initiative de durata. Cu ajutorul resurselor precum cele oferite de IMMUNE Building Standard, lideriii isi pot transforma spatiul de lucru în cel mai bun loc pentru ca angajatii sa-si manifeste creativitatea si spiritul de inovatie.

Implementarea sistemului de lucru hibrid

Sistemul de lucru hibrid este caracterizat printr-o serie de masuri care modernizeaza locul de munca. Printre acestea se numara orele de lucru flexibile, posibilitatea de a lucra de acasa sau de la distanta din orice loc, o comunicare intre manageri si angajati bazata pe feedback, obiceiuri de lucru mai bune si multe altele. Acest sistem a fost introdus la inceputul pandemiei, chiar daca o mare parte dintre companii incepeau deja sa implementeze masuri specifice care vizeaza stilul de munca. Acesta trebuie introdus ca masura de viitor, pentru a incuraja productivitatea si pentru retentia angajatilor valorosi. 

 

Pentru inceput vei avea nevoie de un plan al sistemului hibrid, pe care il pui la cale alaturi de cei din echipa de resurse umane si business management, iar apoi organizezi meetinguri alaturi de angajati, in care supui ideile la discutii. Acestia iti pot oferi feedback in functie de nevoile lor si se pot pregati pentru implementarea noului sistem. Este necesar ca planul sa includa modalitati de consolidare a colaborarii dintre angajatii care muncesc remote si sa incurajeze dezvoltarea acestor abilitati.

 

Companiile cu cele mai bune practici in business si la nivel organizatoric vor reusi sa promoveze o cultura sanatoasa si de viitor. De aceea este necesar ca mediul business sa se solidarizeze, iar antreprenorii sa invete unii de la altii, deoarece astfel pot gasi solutii care consolideaza mediul de afaceri pe termen lung.

 

Sursa foto: pexels.com



Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: plan de afacericompetitiesuccesdezvoltarebusiness

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
08 Mar 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

Cum sa-ti alegi corect nisa de business

de Bianca Tila
20 Dec 2023
Indiferent daca deschizi o afacere intr-o industrie unica sau pe o piata saturata, este important sa va diferentiati de concurenta pentru a va...

Planul de afaceri: cum se construieste, model si de ce este important pentru un business

de Bianca Tila
19 Ian 2024
In afaceri, culmile succesului pot fi atinse doar cu ajutorul unui plan de afacere bine pus la punct. In acest sens, planul de afaceri ofera o...

Model de plan de afaceri. Constituirea unei ferme ecologice cu gaini Brahma

de Idei de afaceri
15 Feb 2023
Tipul activitatii principale este cresterea pasarilor. Capitalul social poate fi impartit in doua parti sociale cu valoarea de 100 lei fiecare si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]