Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Apple ameninta cu inchiderea unor servicii

de Bianca Tila 21 Iul. 2023 31
Apple ameninta cu inchiderea unor servicii
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Unele dintre serviciile companiei, precum FaceTime si iMessage, ar putea fi inchise in Marea Britanie, in loc sa le fie slabita securitatea, potrivit unei propuneri legislative.

In ceea ce priveste Marea Britanie, aceasta vrea sa impuna prin lege companiilor care detin solutii de comunicare digitala sa dezactiveze criptarea pentru ca autoritatile sa poata accesa datele utilizatorilor atuni cand considera necesar.
 
Propunerea vine in completarea Legii Puterii de Investigatie din 2016. De asemenea, aceasta a fost criticata de mai multi specialisti si militanti pentru protejarea intimitatii in mediul digital.
 
In prezent, Apple incearca sa-si exprime dezacordul fata de aceasta situatie. Compania spune ca, mai degraba, ar opri functionarea in Marea Britanie a serviciilor sale, decat sa slabeasca securitatea acestora.
 
In discutie sunt implicate serviciile de comunicare, precum FaceTime si iMessage, care securizeaza comunicatiile folosind criptarea end-to-end, caz in care doar expeditorul si destinatarul detin cheile de decriptare a informatiilor.
 
Compania americana se adauga unei liste din ce in ce mai mari de critici ai propunerii legislative din Marea Britanie. WhatsApp si Signal si-au exprimat anterior opozitia fata de acestea.
 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: applesecuritatemarea britanie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]