Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Asigura-te ca dezastrele nu iti vor distruge afacerea. Iata cum!

de Alexandra Popescu 30 Apr. 2014 2150
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Toate planurile de rezerva sau in caz de urgenta par inutile la inceput. Nu poti crede ca ti se va intampla chiar tie o nenorocire, dar niciodata nu e prea tarziu sa fii chiar tu cel vizat. Ca este un incendiu, cutremur, inundatie sau o cadere economica grava, trebuie sa ai un plan B, care sa te scoata din dezastru. Si totusi, nu trebuie sa ai o companie mare pentru a-ti asigura planul de rezerva, ci poate fi si o incapere in care tu iti desfasori activitatea. Trebuie sa fii pregatit oricand pentru orice.

Trebuie sa ai mereu o "perna moale" pe care sa cazi. Atunci cand afacerea ta se confrunta cu o situatie de urgenta, trebuie sa gasesti stabilitatea de a te mentine pe linia de plutire. Trebuie sa faci fata unei decaderi a afacerii tale, a unui gol de salarizare, trebuie sa fii capabil sa iti permiti un spatiu temporar unde sa iti desfasori activitatea in caz ca imobilul este distrus, in timpul in care asigurarea va acoperi pagubele. Sunt foarte multe cheltuieli atunci cand te confrunti cu o asemenea situatie si trebuie sa fii sigur ca vei cadea pe "moale" atunci cand se va intampla.
 
Formalizeaza planul. Tu si personalul tau aveti un plan de reactie care se actualizeaza trimestrial sau bianaul. Daca va desfasurati afacerea intr-o cladire de birouri, avantajele sunt mai mari, deoarece administratorul acesteia se ocupa de planurile de evacuare. Insa, daca ai biroul acasa trebuie sa iei in considerare mai multe formalitati cand iti construiesti planul.
Trebuie sa stabilesti o retea de comunicare si sa distribui informatii de contact unor persoane competente din echipa ta. Mai apoi, trebuie sa stabilesti punctul de iesire cel mai apropiat in caz de incendiu sau de cutremur. Fa copii ale informatiilor de contact importante pentru echipa de conducere. In ultima faza trebuie sa iti asiguri un avocat care sa se ocupe de toate acestea in caz ca una dintre persoanele raspunzatoare nu este disponibila in timpul crizei.
 
Asigura-ti rezerve. Este indicat ca, inainte de toate, sa iti faci niste rezerve. Iti pot asigura, pentru orice eventualitate, o alta locatie disponibila imediat in caz de urgenta Fa-ti copii ale tuturor documentelor, ale tuturor informatiilor de pe calculator sau stocate pe hard-disk-uri sau CD-uri. In caz de dezastru trebuie sa ai acces de oriunde la informatiile utile, asa ca asigura-te ca totul este pregatit pentru orice. 
Cu totii ne dorim ca asa ceva sa nu se intample, insa incendiile si cutremurele sunt neprevazute, chiar mai dese decat ne asteptam. 
 
Orice poate declansa un dezastru, iar daca tu nu esti asigurat ca poti merge mai departe, atunci trebuie sa te pregatesti pentru o cadere dureroasa. De ce sa te doara atunci cand cazi, cand poti doar sa cazi si sa te ridici imediat?
 


Tags: afacerisfaturidezastreplan

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Plan de afaceri florarie. Cum incepi o afacere cu flori de vanzare

de Bianca Tila
25 Sep 2024
Un plan de afaceri ofera o imagine detaliata a viitorului business. Obiectivele si strategiile bine gandite sunt asezate strategic in calendar pentru...

Plan de afaceri cofetarie: Cum iti poti transforma pasiunea intr-un business profitabil

de Bianca Tila
05 Sep 2024
Candy barurile pentru evenimente sau micile atentii dulci sunt unele dinte cele mai ravnite lucruri pentru amatorii de dulciuri. Aceasta categorie de...

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
05 Sep 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

INS: Comertul cu ridicata a afisat cifre de afaceri in crestere

de Bianca Tila
22 Nov 2023
In primele noua luni ale acestui an, afacerile din comertul cu ridicata s-au majorat cu 1,4%, ca serie bruta fata de intervalul similar din 2022,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








[x]