Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bodea, CRE: Pandemia nu e cel mai rau lucru care ni se putea intampla

de Florin Amariei 08 Sep. 2020 1706
3.67 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Presedintele CRE, Corneliu Bodea, spune ca "pandemia nu e cel mai rau lucru care ni se putea intampla" si aminteste ca lipsa investitiilor si schimbarile climatice sunt amenintari pe care trebuie sa le avem in vedere.

"Energia este al treilea sector cel mai lovit de pandemie. Consumul vedem ca acum a inceput sa-si revina, dar predictibilitatea scade. Cred ca avem nevoie de mai bine de un an, poate cativa ani, pentru a ne recupera din aceasta situatie extrem de dificila si ma refer la toate celelalte sectoare energetice", a spus Bodea.
 
Potrivit acestuia, principalul obiectiv al sectorului este de "a tine lumina aprinsa", iar in aceasta perioada sectorul energetic a actionat corect si nu au fost perturbari majore.
 
"Vom continua sa ne concentram pentru a pastra functionarea sectorului. Insa nu trebuie sa comitem greseala de a considera ca pandemia e cel mai rau lucru care ni se poate intampla. Inca ne confruntam cu schimbarile climatice si nu trebuie sa ne pierdem concentrarea", a sustinut oficialul CRE.
 
In opinia sa, un lucru bun este faptul ca UE a decis sa valorifice Pactul Verde inclusiv ca instrument pentru depasirea crizei generate de pandemie.
 
"In Romania, din pacate, situatia de la noi nu este la fel de buna precum ar putea fi. Venim dupa ani buni de lipsa de investitii, in special in domeniul electricitatii, ceea ce aduce cu sine mari riscuri. Rapoartele arata ca Romania este expusa unui mare pericol de a nu putea sustine consumul", a subliniat el.
 
Presedintele CRE a amintit ca Romania a fost importator de energie in 2019 si in 2020, dar nu din cauza capacitatii de a genera, ci din cauza centralelor invechite, care produc o energie mai scumpa decat cea din regiune.
 
"Acest lucru a generat si alte provocari si a facut ca multe societati sa se confrunte cu lipsa de proiecte, de activitate, ceea ce este o mare problema pe care trebuie sa o gestionam in anii urmatori", a completat Bodea.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: bodeapandemiacel mai rau lucruschimbari climaticeinvestitii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.67 din 5 - 3 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]