Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bosch Romania este in crestere cu 10% in 2021 fata de 2020

de Bianca Tila 24 Mai. 2022 1541
Bosch Romania este in crestere cu 10% in 2021 fata de 2020
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Businessul Bosch a inregistrat cresteri de 10% in 2021 fata de 2020. A incheiat anul fiscal 2021 cu 2,4 miliarde de lei (echivalent a 494 milioane de euro) in vanzari efectuate in Romania, inregistrand o crestere de aproximativ 10 procente.

Vanzarile totale nete de 8,2 miliarde de lei din Romania au inregistrat o crestere anuala de 19 procente, impreuna cu vanzarile companiilor neconsolidate si livrarile interne catre companiile afiliate. 
 
"In 2021, Grupul Bosch din Romania a obtinut o performanta foarte buna, cu o crestere de doua cifre in toate sectoarele de afaceri, in ciuda mediului dificil legat de pandemia de coronavirus, a blocajelor de aprovizionare pentru semiconductori si a costurilor mai mari ale materiilor prime.
 
Cresterea vanzarilor in 2021 s-a datorat in principal extinderii operatiunilor si investitiilor noastre pe termen lung in productie, in activitati de cercetare-dezvoltare si, de asemenea, in domeniul serviciilor, in urma unei strategii centrate pe tehnologie, sustenabilitate si inovare.

Acest rezultat al exercitiului financiar 2021 a fost posibil datorita angajamentului extraordinar si rezilientei angajatilor nostri", a declarat Mihai Boldijar, director general al Robert Bosch S.R.L. si reprezentant al Grupului Bosch in Romania.
 
Bosh in Romania a inceput anul 2022 cu o usoara crestere comparativ cu anul anterior. Compania intentioneaza pentru anul acesta sa isi consolideze in continuare pozitia strategica in tara, mai ales in domeniul activitatilor de cercetare si dezvoltare. 
 
Din cauza incertitudinilor considerabile generate de pandemia de coronavirus la nivel mondial si de razboiul din Ucraina, compania afiseaza o prognoza modesta in tara pentru anul curent. "Desi, din cauza situatiei actuale, ne asteptam la un an provocator si in Romania, ramanem dedicati pietei locale si potentialului sau pe termen lung", a continuat Boldijar.
 
Numarul angajatilor din cele cinci locatii Bosch din Romania este in crestere. In decembrie 2021 au fost aproximativ 8.800 de angajati, in crestere cu 7,7 procente fata de anul precedent. 
 
Din punct de vedere strategic, Romania este o locatie importanta pentru Grupul Bosch. Acesta a investit in tara un total de aproximativ 410 milioane de lei in 2021, pentru dezvoltarea unitatilor sale de productie pentru Solutii de mobilitate din Cluj si Blaj. Intre anii 2005 - 2011, compania a investit aproximativ 700 de milioane de euro in Romania.
 
"Fabrica Bosch Automotive Electronics din Jucu, judetul Cluj, a continuat sa investeasca in extinderea capacitatii sale de productie si logistica si in tehnologii noi si echipamente de ultima generatie.

Astfel, compania a inaugurat o a treia hala de productie la Cluj in 2021. In aceasta unitate de productie, Bosch produce, din 2013, unitati electronice de control care ofera siguranta si confort in timpul condusului, printre care unitati de control electronic pentru airbag, pentru sisteme de camere multiple si pentru asistenta la condus", scrie ZF. 
 
Compania a livrat peste 300 de milioane de piese auto de inalta calitate clientilor internationali. In prezent, locatia din Blaj este una dintre cele trei fabrici Bosch din Europa unde se produc senzori de noxe si componente esentiale in domeniul inovatiei in tehnologia diesel.
 
"In plus, fabrica Bosch din Blaj are un centru logistic care se intinde pe mai mult de 20.000 de metri patrati, efectuand livrari de piese de inalta calitate catre toate continentele. Mai mult, Bosch continua investitiile pe termen lung in digitalizarea si automatizarea productiei si logisticii.

De exemplu, unitatile de productie din Romania utilizeaza solutii de Realitate Mixta, care combina lumea reala cu realitatea virtuala, cum ar fi ochelarii inteligenti care permit utilizatorului sa vada si sa interactioneze cu o linie de productie de la distanta. In plus, Bosch a introdus roboti autonomi si automatizati in fabrica din Cluj pentru livrarea de materii prime si unelte catre liniile de productie, pentru a optimiza costurile si timpul de livrare", conform ZF.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: bosch romaniabosch

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]