Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Business plan in 6 pasi!

de Julian Manescu 30 Dec. 2013 3128
4.5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Te-ai intrebat adesea cum sa incepi un plan de afacere? Ei bine, nimic nu trebuie sa fie complicat. Sau daca este, trebuie sa gasesti solutia salvatoare si sa trasezi cu usurinta idei simple, clare si concrete despre afacerea pe care doresti sa o pornesti pe cont propriu, astfel incat oricine le-ar citi sa inteleaga corect mesajul.

Business planul nu trebuie sa fie complicat, dar trebuie sa puncteze cateva aspecte despre ce doresti, dar mai ales cum vei ajunge acolo, la succesul mult ravnit.
 
Pentru ca vreau sa vin in ajutorul tau, iata ce ar trebui sa descrii in planul afacerii tale:
 
1. Oportunitatea: noteaza toate detaliile referitoare la produsul sau serviciul oferit, catre cine il vei vinde si de ce crezi ca va fi ales de consumatori. Pune accent si tine cont de ce isi doresc, in general, clientii si descopera care sunt nevoile pe care nu si le satisfac prin produsele sau serviciile concurentei. 
 
2. Echipa: din cine este formata echipa proiectului si ce pregatire are fiecare. Este foarte important sa gasesti oamenii potriviti, cu studiile necesare, pentru a avea credibilitate in fata clientilor. Ai nevoie de oameni pasionati, pentru care conteaza cariera si care au o atitudine pozitiva si optimista. 
 
3. Costurile: stabileste care este investitia de start-up si descrie fiecare etapa in parte. Trebuie sa stii care sunt cheltuielile lunare si de cat esti nevoit sa vinzi pentru a le acoperi. La inceput, in orice afacere, speri doar sa iti poti sustine cheltuielile de zi cu zi. Nu te speria, este normal! 
 
4. Piata: cine este concurenta? Care sunt punctele lor forte si slabe si spre ce target tinta isi indreapta atentia? Cele mai bune strategii le faci in functie de ce stii despre ceilalti. Daca competitorul tau este puternic, mai bine gasesti o nisa care se adreseaza unui alt gen de “public”. Sa nu-ti fie greu de la inceput si nici sa cheltuiesti in nestire in speranta unei egalari aproape imposibile... 
 
5. Riscurile: ce poate merge altfel decat ti-ai dori?! Orice se poate intampla. Riscuri exista la tot pasul. Totul tine de a le anticipa astfel incat sa fii pregatit si sa stii cum sa actionezi in avantajul tau. Evitand aceste bariere, afacerea ta va rezista pe piata. Orice antreprenor pregatit poate aloca resurse eficient in stare de criza si ma refer aici atat la resursa umana, cat si la cea financiara.
 
6. Cum vezi tu succesul: conteaza sa iti exprimi asteptarile. Mai intai sa le descoperi, apoi sa descrii unde vrei sa ajungi cu proiectul propus. In felul acesta, ideea de succes si intreaga poveste prezentata in cel mai frumos ambalaj ii vor putea tine aproape pe toti cei implicati. 
 
Daca ai deja o afacere, incearca sa creezi acum un plan folosind pasii de mai sus pentru a descoperi daca si ce trebuie modificat. Iar daca nu ai inceput nimic inca, atunci planul este un must. Succes!
 


Tags: business planplan de afacereafacereaideicosturipiatasucces

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere

de Bianca Tila
12 Feb 2024
Afacerile handmade aduc in fata potentialilor clienti unicitate si valoare. Aceasta nisa este in continua crestere, avand in vedere ideile noi si...

Succesul afacerii piscicole. Conditii generale pentru cresterea somnului

de Idei de afaceri
02 Feb 2023
Pentru succesul afacerii piscicole trebuie respectat un plan strict. Conditii generale   - Pastrati igiena in hala de crestere! Fiind...

Covrigarie. Factori de care depinde succesul afacerii

de Idei de afaceri
09 Ian 2024
Perspectivele unei afaceri cu covrigi sunt luminoase. Covrigii sunt bine ancorati in constiinta romanilor si pot aduce incasari de exceptie celui...

Afaceri de succes. Strategia de resurse umane

de Idei de afaceri
26 Oct 2023
Strategia de resurse umane este ansamblul structurat al activitatilor de resurse umane prin care o firma urmareste sa-si indeplineasca obiectivele...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]