Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce este un plan de afaceri si de ce am nevoie de el?

59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Planul de afaceri raspunde la doua mari intrebari: Unde am de gand sa ajung? si Cum am de gand sa procedez pentru a ajunge sa imi ating obiectivul?

Intrebarile sunt pe cat de clare, pe atat de necesare. Nu poti demara o afacere fara tinta si, cu atat mai putin, nu o poti administra in mod corect. Ai nevoie de obiective pe termen lung, obiective pe termen scurt, de o viziune care sa le inglobeze, de perspective cat mai largi, de planuri B si cai prin care te asiguri ca stai cat mai departe de un posibil esec!

In principiu, planul de afaceri iti defineste afacerea cu bune si cu rele, cu avantaje si cu dezavantaje, cu toata onestitatea necesara. Se intampla de foarte multe ori sa ne prezentam afacerile fata de prieteni, rude, fata de potentiali investitori sau parteneri, fata de persoane alaturi de care participam la sesiuni de networking. Si cel mai probabil vi s-a intamplat sa indulciti situatia cat se poate de mult, insa nu in mod exagerat.

Dar se intampla sa va scape un adjectiv mai inflorat, sa spuneti ca primul esec... pardon, test... nu a mers foarte bine si ca acum aveti alte oportunitati de afaceri de care va ocupati. Acestea detin potential extrem de atragator si deja lucrurile merg in mod exceptional fata de primele asteptari. Este normal, nu va judecam. Cu totii suntem optimisti!

Insa este necesar sa tragem o paralela catre planul de afaceri, asa cum este el. El ramane o versiune neinflorata, nestilizata a lucrurilor care se petrec in afacerea dvs, in forma in care ea s-a dezvoltat si se doreste a fi dezvoltata.

Toate aceste informatii reale, perfect ancorate in realitate, va vor ajuta sa luati cele mai bune decizii in viitor. Si tot acestea va vor spune daca va permiteti sa mai imprumutati acea suma de bani si in cat timp ati putea sa o platiti.

Aceleasi informatii va vor ajuta sa cooptati cel mai potrivit partener de afaceri si sa gasiti un investitor care sa vi se potriveasca perfect.

La final, planul de afaceri ramane instrumentul care da ora exacta in materie de decizii luate in contul afacerii dvs. Stocheaza toate detaliile deciziilor deja luate, informatii despre cheltuielile facute si cele care urmeaza, date despre angajatii care stau la baza fundatiei afacerii si despre intreg viitorul business-ului dvs, asa cum il doriti!

Mult succes si spor la redactarea unui plan de afaceri solid!


sursa foto: www.sxc.hu



Tags: plan de afaceriplan afaceriplanul de afaceriafacereplan de afacere

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]