Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce sa nu spui niciodata in timpul unei prezentari

de Alexandra Popescu 28 Mai. 2014 2466
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Vorbitul in public poate fi o problema pentru multi antreprenori, chiar intimidant in momentul in care sunt nou-veniti in lumea afacerilor. Cateodata poate fi chiar terifiant. Acesta este motivul pentru care cei mai multi oameni nu stapanesc vorbitul in public.

 
De cele mai multe ori, modul in care iti prezinti discursul poate fi mai interesant decat continutul acestuia. Vorbitorii care sunt calmi, increzatori si organizati te fac sa simti mai mult interes si implicare. Chiar daca esti nervos, este mai bine sa actionezi increzator, decat sa iti dezvalui adevaratele sentimente. Trucul multora este de a ramane calmi pentru evitarea eventualelor greseli de incepator. 
 
Pentru a stapani mai bine vorbitul in public sau pentru un inceput promitator avem 6 fraze pe care nu trebuie sa le pronunti in timpul unui discurs. 
 
1. "Alo? Ma poate auzi toata lumea?"
Este tendinta multor vorbitori de a se asigura ca microfonul merge, iar ceilalti le pot auzi discursul. In momentul in care esti la o conferinta mare, de toate aceste detalii se ocupa o echipa speciala, din departamentul audio. Daca vrei sa fii sigur ca toate merg bine, poti merge la un specialist si sa verifici acolo inainte de a-ti incepe dicursul. 
 
2. "Sunteti acolo? Aceste lumini sunt orbitoare! "
Pe scena, luminile pot fi o problema, mai ales cand nu esti invatat cu ele. Dar pe nimeni nu intereseaza ca tu nu poti vedea publicul din cauza acestora. Pur si simplu vorbeste, prezinta cat mai bine, pentru ca oamenii te vor asculta. 
 
3. "Ei bine, nu am avut prea mult timp sa ma pregatesc."
Nu incepe prezentarea cu o astfel de afirmatie. Oamenii nu sunt interesati de scuze, ei vor sa auda un discurs impecabil, asa ca ofera-le asta indiferent de consecinte. Daca nu ai avut timp sa te pregatesti, alege un subiect familiar, care sa te ajute. Iar daca nu te simti bine, pastreaza-ti calmul.
 
4. "In viitor, planuiesc sa…"
In cazul in care un produs este inca in curs de pregatire si formare, nu anunta acest lucru public, pentru ca ar putea sa se schimbe mai mult pe parcurs, iar apoi sa nu mai corespunda cu spusele tale. Anunta un produs nou doar atunci cand este gata. Oamenii nu sunt interesati de planurile tale de peste cinci ani, ei vor sa auda ceva concret, prezent si utilizabil. 
 
5. "Ummm…"
Evitati  exclamatiile de genul "um", "uh", "stiti". Folosind des aceste cuvinte te vei indeparta de eficienta si elocventa prezentarii. In plus, acestea pot induce faptul ca te gandesti ce sa spui pentru a suna mai bine, distragand atentia. Si, pe deasupra, sunt iritante pentru ascultatori. Incearca sa te opresti atunci cand nu iti gasesti cuvintele, iar daca spui totul ca o poveste, aceste exclamatii vor disparea natural.
 
6. "Hmm, fontul este mic. Lasati-ma sa citesc acest slide pentru dumneavoastra."
O prezentare plina de cuvinte este plictisitoare. Captivarea prin imagini, fraze scurte si bullets este ideala. Incearca sa nu citesti slide-urile pentru public. Acest lucru il pot face si spectatorii. Incearca sa vorbesti liber, pentru ca oamenii au venit sa te vada si sa impartaseasca idei cu tine. In plus, tu esti vedeta, nu o prezentare Power Point.
 


Tags: afaceriantreprenoriprezentaresfaturi afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
08 Mar 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

INS: Comertul cu ridicata a afisat cifre de afaceri in crestere

de Bianca Tila
22 Nov 2023
In primele noua luni ale acestui an, afacerile din comertul cu ridicata s-au majorat cu 1,4%, ca serie bruta fata de intervalul similar din 2022,...

Planul de afaceri pentru o pizzerie. Ce NU trebuie sa lipseasca dintr-un plan de afaceri eficient

de Bianca Tila
14 Nov 2023
Succesul unei afaceri este determinat de eficienta planului de afaceri. O schita de inceput ghideaza pasii si strategiile necesare pentru o pizzerie...

Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere

de Bianca Tila
12 Feb 2024
Afacerile handmade aduc in fata potentialilor clienti unicitate si valoare. Aceasta nisa este in continua crestere, avand in vedere ideile noi si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]