Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce spui potentialilor clienti cand vrei sa iti vinzi afacerea

de Ilinca Dobrescu 15 Mar. 2013 2769
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Vanzarea unei afaceri reprezinta un proces destul de dificil si aici este nevoie de eforturi substantiale pentru a transforma o afacere de vanzare intr-o sursa reala de bani. Si pentru ca acest lucru sa se intample este nevoie de un afacerist competent si cu experienta in marketing si vanzari.

Asta se intampla pentru ca o afacere de vanzare trebuie gandita ca un produs de vanzare. Il evaluezi, ii estimezi valoarea, il imbunatatesti in masura posibilitatilor si apoi il promovezi pentru a fi gata de vanzare.

La fel se procedeaza si cand avem o afacere de vanzare. Este esential sa o imbunatatim pana cand o vom vinde, pentru un pret cat mai bun. Si exista numeroase directii de imbunatatire a unei afaceri, bani, timp, creativitate, strategie si forta de munca sa existe!

Un subiect destul de spinos pentru cei care cauta sa isi vanda afacerile este cel referitor la tehnicile de promovare si vanzare. Cum promovam o afacere, din ce perspectiva, de ce o vindem si cat de profitabila este sau poate fi?

Si aici multi sunt tentati sa umfle cifrele cat se poate de mult. Si majoritatea realizeaza ca actualii clienti vor constientiza adevarata valoare abia dupa ce tranzactia va fi fost incheiata. Dar un targ ramane un targ, nu-i asa?

Ei bine, recomandarea noastra este sa va vindeti afacerile cu cartile pe fata. Aratati din start hibele, defectele, neajunsurile, problemele. Aratati si avantajele, plusurile si oportunitatile de dezvoltare. Spuneti clar si raspicat faptul ca exista probleme ... dar si solutii!

Aici se afla solutia pentru orice afacerist care cauta sa vanda o afacere imperfecta. Sinceritatea si oferirea de solutii reprezinta un duo caruia nu ii pot rezista potentialii cumparatori. Ce poate fi mai atractiv decat sa cumperi o afacere la un pret corect si o serie de solutii care sa o transforme intr-o mina de aur. La urma urmei, cine poate da solutiile mai bine decat proprietarul de drept?

Desigur, in momentul in care vindem o afacere, cele mai avantajoase motive sunt urmatoarele:

- Vreau sa ma retrag si sa ma concentrez pe familia mea in mod principal. Aceasta afacere ma solicita destul de mult.

-  Vreau sa fac altceva care sa ma pasioneze mai mult. Simt ca mi-am pierdut entuziasmul si vreau sa las aceasta afacere pe mainile cuiva cu adevarat pasionat de domeniu!

- Vreau sa o vand pentru ca nu pot sa o aduc pe plus. Acesta este adevarul si trebuie sa recunosc ca nu am resursele necesare ca sa pot sa o fac sa returneze profit. Dar se poate si am analize si statistici care arata acest lucru. Cu investitiile si forta de munca de rigoare, se poate. Eu nu le am in acest moment!


Iata doar 3 exemple de motive pe care le prezentam potentialilor nostri cumparatori! Nu uitati sa mizati pe sinceritate, pe prezentarea de analize si statistici care sa arate sansele de dezvoltare ale afacerilor voastre si restul va veni de la sine!


sursa foto: www.sxc.hu


Tags: vanzare afacereafaceri de vanzareafacere de vanzare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]