Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai bune 7 sfaturi pentru a-ti vinde afacerea!

de Maria Nicutar 21 Iun. 2012 2818
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Vanzarea unei afaceri poate sa fie privita ca fiind cel mai dificil proces si una dintre cele mai complexe decizii de luat. Este un drum lung si dificil, plin de obstacole si probleme care se pot ivi la orice pas.

Iata cele mai bune sapte sfaturi care ne ajuta sa ne vindem afacerile, sapte sfaturi oferite de David Lonsdale pentru INC:

1. Procesul de vanzare a unei afaceri este lung si dificil. Te vei simti obosit asa ca nu uita de ce iti vinzi afacerea, de ce ai pornit pe acest drum. Ramai concentrat pe tinta propusa si nu uita ca un proces de vanzare a unei afaceri poate dura intre noua luni si un an.

2. Vanzarea unei afaceri nu este una dintre specialitatile tale, asa ca angajeaza profesionisti. Nu este corect fata de afacere sa nu ii acorzi toate sansele pentru a fi vanduta la cel mai bun pret si in cele mai bune conditii. Asa ca nu iti angaja avocatul de familie sa faciliteze unul dintre cele mai dificile procese. Angajeaza profesionisti si investeste in decizia luata.

3. Intelegerile cad foarte rapid si in numeroase cazuri. Multi antreprenori sunt de acord ca o intelegere incheiata cu succes a trecut prin numeroase alte esecuri. Este normal sa nu te intelegi cu persoana care doreste sa iti cumpere afacerea, sa aveti discutii lungi, sa intrati in contradictoriu si sa se amane finalizeaza intelegerii. Aveti rabdare si comunicati cat mai mult.

4. Contabilii au nevoie de cifre pentru a supravietui si pentru a va duce procesul de vanzare la finalizare. Vei fi presat din doua parti pentru a veni cu cifre clare, cu statistici si analize: cei care vor sa iti cumpere afacerea si contabilii care se ocupa de vanzarea afacerii tale. Toti vor cere, in continuu, cifre si situatii financiare. Nu dispera.

5. Avocatii isi incep fiecare fraza cu "Problema este ca ...". Este normal ca lucrurile sa se desfasoare asa. Acesta este si rolul principal al avocatilor dvs, de a descoperi toate problemele si de a le rezolva. Fara acest pesimism ar fi lasate descoperite numeroase probleme aduse in discutie de afacerea pe care doresti sa o vinzi.

6. Tineti minte ca afacerea dvs nu este IBM. Daca plasati un anunt de vanzare si cereti pe afacerea dvs mai mult decat s-ar cere pentru vanzarea IBM sau Facebook, atunci exista o problema. Cu totii stim faptul ca odraslele noastre sunt cele mai frumoase din lume si ca afacerea ta este nemaipomenita, insa este cazul sa privesti lucrurile in mod realist pentru a nu ramane fara nicio tranzactie la finalul anului.

7. Nu uitati sa va conduceti compania. Una dintre cele mai grave greseli de comis atunci cand incercam sa ne vindem afacerile este de a neglija mersul afacerii. Este adevarat faptul ca un proces de vanzare a unei afaceri este lung, dificil si stresant si ca acest lucru ne poate afecta mersul normal al companiei. Nu uita faptul ca orice declin sau stagnare a afacerii aduce cu sine o valoare mai mica a intregului business pe care doresti sa il vinzi.


Tags: vanzare afaceriafaceriafacerevanzare afacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
08 Mar 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

INS: Comertul cu ridicata a afisat cifre de afaceri in crestere

de Bianca Tila
22 Nov 2023
In primele noua luni ale acestui an, afacerile din comertul cu ridicata s-au majorat cu 1,4%, ca serie bruta fata de intervalul similar din 2022,...

Planul de afaceri pentru o pizzerie. Ce NU trebuie sa lipseasca dintr-un plan de afaceri eficient

de Bianca Tila
14 Nov 2023
Succesul unei afaceri este determinat de eficienta planului de afaceri. O schita de inceput ghideaza pasii si strategiile necesare pentru o pizzerie...

Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere

de Bianca Tila
12 Feb 2024
Afacerile handmade aduc in fata potentialilor clienti unicitate si valoare. Aceasta nisa este in continua crestere, avand in vedere ideile noi si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]