Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai mari greseli ale antreprenorilor in prezent

28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Afacerile din ziua de astazi sunt conduse dupa reguli noi ale jocului, intr-un mod mai agresiv, cu un adaos major de creativitate, spirit de inovatie si mult curaj. Consumatorii sunt intr-o dinamica permanenta si au nevoie de produse care sa se plieze pe dorintele si nevoile lor care se modifica foarte rapid. In acest sens, antreprenorii trebuie sa vina cu idei de afaceri viabile si sa stie cum sa le administreze in noua era a schimbarii.

O prima mare greseala este de a copia afaceri si de a le conduce intr-o nota monotona, fara inovatie, fara creativitate sau originalitate. Competitia reuseste cu mare usurinta sa striveasca astfel de afaceri care nu vin cu nimic in plus si care nu detin un avantaj major care sa le detaseze de restul afacerilor din industria in care se situeaza.

O alta greseala este de a subestima concurenta. In prezent este foarte usor sa demarezi o afacere si sa o dezvolti pana in punctul in care se poate numi profitabila daca iti cunosti concurentii de pe piata. In caz contrar, nu vei sti cum sa iti aduci ideile de afaceri la o forma competitiva de top.

Oamenii de afaceri din ziua de astazi trebuie sa se bazeze foarte mult de networking, pe crearea de relatii si contacte folositoare. Prea multi antreprenori vin cu idei de afaceri excelente dar nu se bucura de succes din cauza ca asteapta consumatorii sa vina la ei si nu invers.

Mai mult, antreprenorii gresesc in mod cumplit si iremediabil atunci cand se asteapta sa aiba succes peste noapte. Din cauza ca sunt supusi la un volum mare de informatii si stiri care promoveaza afaceri care cresc rapid, oamenii de afaceri uita ca este nevoie de mai multa munca in prezent pentru a reusi pe o piata saturata in majoritatea cazurilor.

O ultima greseala foarte des intalnita este cea de a complica mult prea mult ideile de afaceri viabile. Din ideea de a inova o afacere, multi antreprenori aduc in discutie proiecte neviabile, nefunctionale si prea complexe pentru ce se cere pe piata. Ideea de baza este ca orice consumator are nevoie de produse si servicii functionale, simple si accesibile. O prea mare incarcatura de accesorii, caracteristici si dotari face de foarte multe ori un produs prea greu de asimilat pentru clienti si prea costisitor pentru proprietarii de afaceri.

Antreprenorii trebuie sa constientizeze ca piata necesita idei originale, viabile, ieftin de implementat, usor de asimilat si promovate catre sectoarele vizate intr-un mod cat mai de impact.




Tags: idei de afaceriafaceriafacere profitabila

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]