Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Controlul planului de afaceri - de ce si cum?

28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cum veti sti ca progresele pe care le faceti sunt suficiente pentru a va atinge obiectivele?

O comparare constanta a reperelor temporare va va permite sa stiti in fiecare moment unde va situati fata de planificarea realizata. La fel ca si planurile de actiune, modul in care realizati verificarea indeplinirii planului este cruciala.

Fara verificari periodice, fara comparatii intre ceea ce s-a previzionat si ceea ce s-a realizat efectiv, planurile de afaceri devin inoperabile.

Pentru aceasta este necesar sa construiti un tabel (sau mai multe) care sa expuna in paralel cifrele previzionate si cele realizate pe parcursul activitatii.

Astfel, daca veti sesiza diferente substantiale intre aceste cifre, care nu se incadreaza intr-o marja de eroare acceptabila, sau daca aceste diferente, chiar acceptabile, evolueaza conform unui tipar ce merita sa fie analizat mai atent, veti fi in masura sa identificati rapid sursa diferentelor, sa reactionati si eventual sa modificati si sa actualizati planul de afaceri.

Controlul planului de afaceri se poate realiza cu proceduri de modificare si actualizare.

In urma controlului periodic al planificarii de afaceri, se va putea decide modificarea planului in scopul atingerii obiectivelor generale de afaceri.

Modificarea planului poate fi necesara daca au intervenit modificari in interiorul firmei sau in exteriorul acesteia, de natura sa afecteze proiectiile realizate. Modificarile pot surveni daca preturile de pe piata ale materialelor consumabile, energiei, apei etc. se modifica.

Alte modificari pot fi legate de extinderea fermei, schimbarea proprietarilor, modificarea tipului de peste crescut etc.

Orice modificare a planului de afaceri determina actualizarea intregului plan, pentru a se realiza corelarea tuturor informatiilor, precum si activitatilor firmei.

Orice modificare si actualizare a planului de afaceri trebuie verificata de personalul de management si aprobata de catre o persoana anume desemnata (de regula, Directorul General sau presedintele Consiliului de administratie).

Activitatea firmei se va desfasura strict in functie de planul de afaceri modificat si actualizat, verificat si aprobat. Daca nu faceti acest lucru, planificarea facuta va deveni inutila.

Dupa cum am mai spus, procesul de planificare este unul ciclic, repetitiv, permanent. Planul de afaceri este doar rezultatul acestui proces, care trebuie actualizat pentru a reflecta cat mai indeaproape situatia actuala a firmei si previziunile pe termen mediu si lung.




Tags: plan de afaceriplan afaceriafaceriafacerecontrolul planului de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]