de Idei de afaceri
18 Iun. 2024
1223
Perspectivele unei afaceri cu covrigi sunt luminoase. Covrigii sunt bine ancorati in constiinta romanilor si pot aduce incasari de exceptie celui care ii produce, cu conditia sa fie indeplinite cateva conditii relativ nepretentioase.
Iata cateva aspecte importante in demararea acestei afaceri:
- Covrigii sa fie realizati sub ochii clientilor, intr-un cuptor amplasat la vedere.
- Sa aiba un gust bun (nu e necesar ca gustul sa fie extraordinar, deoarece placerea consumului vine in mare parte de la faptul ca ei sunt foarte proaspeti).
- Covrigaria sa fie amplasata intr -un loc cu un oarecare vad. O covrigarie nu o sa dispara niciodata, pentru ca oricine isi poate permite unu -doi covrigi, care sa-i tina de foame dimineata sau in orice moment al zilei. Mai mult, aceste produse au intrat deja in obisnuinta oamenilor si, pentru multi, covrigii tin locul biscuitilor sau al altor alimente pentru o masa frugala.
Exista si multe alternative – covrigii se pot consuma cu un pahar de lapte batut, suc sau chiar bere – si in viitor toti covrigarii s-ar putea extinde prin amenajarea unor mici spatii, unde sa se poata servi o astfel de mini-masa.
- Daca totusi aveti parte de concurenta diversificati gama de produse. In plus, nu uitati sa afisati, mare si vizibil, pretul. In perioada verii, este indicat sa existe si o oferta de bauturi racoritore sau lactate, care merg foarte bine cu covrigii.
- O covrigarie face parte din marea familie a afacerilor fast-food si, din acest motiv, exista un numar de aspecte specifice: astfel, datorita faptului ca programul de functionare este de dimineata pana seara, ziua dumneavoastra de lucru incepe foarte devreme si se termina foarte tarziu. In plus, ca in orice afacere cu flux continuu, este necesar ca dumneavoastra, patronul, sa stati cat mai mult printre angajati pentru a putea remedia rapid eventualele poticneli in desfasurarea activitatii. Faceti tot posibilul sa evitati situatia jenanta de a nu putea oferi covrigi proaspeti la vanzare, fie si numai pentru o jumatate de ora, din tot felul de motive (care nu-l intereseaza pe client, dar va vor costa pe dumneavoastra).
- Ritmul productiei este continuu pe toata perioada zilei. Trebuie sa va asigurati din timp cantitatile necesare de ingredient e, dar sa aveti si rezerve, mai ales ca pe piata engros pot aparea sincope de oferta (va puteti trezi ca nu aveti de unde cumpara faina).
- De asemenea, ar fi recomandat sa dispuneti de o sursa de energie alternativa , in cazul unei intreruperi a gazelor sau a curentului. Daca dispuneti de un cuptor cu vatra incalzit cu gaze, este bine sa aveti si un cuptor electric de rezerva sau mai multe butelii, iar daca folositi doar cuptoare electrice este bine sa aveti un generator de curent electric.
Este evident, asadar, ca gestionarea cu succes a intregii activitati cere nervi tari, talent organizatoric si putere de munca: compararea rapida a preturilor de la furnizorii de materii prime, negocierile cu acestia, rezolvarea problemelor de transport etc., sunt sarcini frecvente pe parcursul acestei afaceri si va trebui sa puteti sa le faceti fata.
de
Idei de afaceriRedactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.
Tags: covrigiafacere cu covrigisucces afacere