Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Crescatorie de ciuperci pleurotus - idee de afacere profitabila

de Camelia Diaconu 25 Mar. 2019 7137
3.53 din 40 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O idee de afaceri pe care o poti dezvolta cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile este cultivarea ciupercilor pleurotus. Mai jos vei gasi informatii despre investitiile necesare intr-o ciupercarie, dar si de ce ai nevoie pentru a incepe o afacere cu ciuperci!

Cum incepi o afacere cu ciuperci pleurotus - investitii


 
Avantajul deschiderii unei ciupercarii este faptul ca planta are un ciclu de productie redus, aproape 100 de zile. Acest lucru poate duce la realizarea mai multor cicluri de productie intr-un singur an, fapt ce duce la o amortizare mai rapida a  investitiei
 
Pentru o suprafata de aproximativ 200 de mp vei avea nevoie de o investitie initiala de aproximativ 20.000 de lei, insa chiar din primul an de la productie iti poti dubla profitul. O productie de ciuperci poate consta si in 7 tone, adica un venit de aproximativ 40.000 de lei. 
Productia estimate de ciuperci ajunge la aproximativ 4.500 kg/tunel/ciclu, adica 55 de tone pe an. Investitia initiala are in vedere si sistemele de control si monitorizare a aerului, a temperaturii, dar si instalatii de racire termica.
 
Ce trebuie sa stii despre initierea unei afaceri cu ciuperci
 
Vei avea nevoie de un spatiu in forma de tunel, foarte bine termoizolat, in care sa amenajezi randuri si rafturi suprapuse pentru a se cultiva efectiv ciupercile pleurotus. Sunt esentiale sistemele de control a temperaturii din spatiu, dar si instalatii pentru purificarea aerului, pentru a te asigura de o productie buna de ciuperci pleurotus.
 
Dupa fiecare ciclu de productie este necesara o dezinfectare amanuntita, iar pentru pregatirea compostului vei avea nevoie de gunoi de grajd, paie de grau si rumegus. Se omogenizeaza toate acestea si se aplica aproximativ 90 de kilograme de compost la fiecare metru patrat, dupa care se poate aplica miceliul de ciuperci.
 
Dupa aplicarea compostului, se poate aplica si miceliul, acesta din urma trebuie sa fie foarte bine maruntit si imprastiat peste stratul anterior. Dupa toate astea, se acopera totul cu hartie, iar temperatura optima din ciupercarie trebuie sa fie de aproximativ 23 de grade Celsius, in faza de insamantare, ulterior mai poate scadea cu 5-6 grade.
 
Soiul de ciuperci pleurotus este unul dintre cele mai cerute soiuri de ciuperci, in defavoarea ciupercilor champignon. Cererea de ciuperci este in tot timpul anului, motiv pentru care culturile de ciuperci pot deveni foarte usor profitabile.
 


Tags: ciuperci pleurotusafacere cu ciuperciafacere cu ciuperci pleurotus

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.53 din 5 - 40 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]