Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cum arata un plan de afaceri pentru un start-up?
Un plan de afaceri pentru un start-up reprezinta combustibilul pentru orice fel de autoturism. Este un instrument esential care ne ajuta sa pornim din punctul A si sa ajungem in punctele B, C si sa reusim sa ne oprim in punctul in care ne vom gasi profiturile.
Un plan de afaceri ramane unealta de care sa ne folosim inca inainte de a incepe investitiile intr-o afacere, fie ca este o ferma sau un agregator de promotii online.Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Cultura castravetelui anti-diabet
Cum arata acest plan de afaceri pentru un start-up? Avem nevoie de date esentiale, date precum:
1. Care este ideea de afacere pe care o vom pune in aplicare si de ce este una speciala? Ce anume o face viabila?
2. Care este situatia industriei in cadrul careia ne vom dezvolta? De ce incercam o incursiune in acest domeniu si care sunt sansele noastre de succes? Pe ce anume vom miza pentru o reusita in aceasta industrie? De ce anume are nevoie aceasta industrie?
3. Cine sunt clientii carora ne adresam? Care sunt nevoile si dorintele pregnante pe care le regasim in cadrul audientei-tinta si cum le vom acoperi prin intermediul produselor si serviciilor noastre?
4. Cine sunt jucatorii pe care va trebui sa ii infruntam in industria in care vom da start-ul afacerii? In ce stare sunt acestia? Cat de bine s-au dezvoltat? Ce strategii de marketing folosesc ei pentru a se promova? Ce politica de preturi detin acestia? Cu ce furnizori lucreaza? Ce investitii banesti i-au ajutat sa treaca de la start-up la afacere profitabila?
5. Care sunt cifrele clare de care ne legam in aceasta afacere? De ce capital initial avem nevoie pentru start-up? De ce sume de bani avem nevoie pana la rentabilitate si apoi la profitabilitate? Cum vom face rost de bani? In cat timp vom returna imprumuturile si la ce dobanzi? Cum ne va afecta aceasta situatie fluxul de numerar si stabilitatea acestuia?
6. Care sunt oamenii care ne vor ajuta sa ne ducem la indeplinire planurile? De ce specialisti, experti, consultanti si angajati cheie vom avea nevoie? Ce sarcini si responsabilitati vor indeplini acestia? Cum ii vom remunera si motiva pentru a deveni angajati loiali si mereu productivi?
Iata doar sase elemente de care sa tineti cont pentru realizarea unui plan de afaceri corect si complet, un plan de afaceri pentru orice fel de start-up.
Mult succes si spor la proiectarea planului!
Articole conexe
Plan de afaceri florarie. Cum incepi o afacere cu flori de vanzare
de Bianca TilaPlan de afaceri cofetarie: Cum iti poti transforma pasiunea intr-un business profitabil
de Bianca TilaPlan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii
de Bianca TilaINS: Comertul cu ridicata a afisat cifre de afaceri in crestere
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit