Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum atragi finantarea cu ajutorul planului tau de afaceri?

37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Finantatorii vor sa se asigure ca cel care conduce firma stie ce are de facut, nu se pierde cu firea cand apar probleme si este capabil sa aduca profituri.

 
Asadar, in planul de afaceri, dupa ce ai facut o prezentare adecvata a celui care conduce afacerea (si care probabil vei fi tu), continua cu descrierea celorlalte posturi-cheie din firma; cine sunt cei selectati pentru ocuparea acestor posturi, precum si sursele de recrutare a altor angajati de care ai putea avea nevoie.
 
Daca firma exista deja, indiferent de scara operatiunilor derulate, vei prezenta in capitolul urmator pozitia financiara actuala, precizand nivelul cheltuielilor si al veniturilor. In general, aceasta cuprinde declaratiile de profit si pierderi pe ultimele sase luni, plus copii ale documentelor privind impozitul pe venituri din ultimii trei ani. 
 
Capitolul referitor la planurile de dezvoltare viitoare este tocmai o explicatie a modului in care doresti sa-ti dezvolti afacerea, un ghid detaliat a ceea ce ai de gand sa faci pentru a-ti spori profiturile.

Aceste planuri trebuie sa infatiseze obiectivele tale pentru urmatorii trei ani. Impartind ceea ce ti-ai propus in repere anuale planul va parea mai realist si mai usor de inteles din perspectiva obiectivului final.
 
Dupa aceasta explicatie, este necesar sa detaliezi costurile si veniturile anticipate pentru cei trei ani. Va fi nevoie de mult studiu si fara indoiala de numeroase corecturi, dar cifrele finale trebuie sa aiba la baza investigatii complete.

Va fi poate nevoie sa mai faci reduceri, dar odata scrise aceste doua capitole intregul plan de afaceri va avea un inteles. Vei avea acum o “harta“ exacta a locului spre care te indrepti, stiind cat te va costa, cand vei incepe sa obtii profituri si cat de mari vor fi acestea.
 


Tags: afaceriplan de afacerifinantarefinanciar

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]