Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum faceti estimarea veniturilor si a beneficiilor intangibile

de Teo Manole 11 Mai. 2016 4479
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Atunci cand unul dintre obiectivele proiectului nostru este sa crestem veniturile, exista cateva consideratii speciale in estimarea nivelului veniturilor pe care le asteptam.

Daca cheltuielile proiectului vor fi recuperate prin vanzarea produselor si a serviciilor realizate,pretul produsului/serviciului trebuie sa reflecte nu numai costurile proiectului, dar si costurile administrative pe perioada recuperarii costurilor.

Stabilirea preturilor este dificila. Daca proiectul presupune dezvoltarea produselor, este nevoie de o cer cetare de piata pentru a ne asigura ca produsele vor fi primite bine de clienti si ca oamenii sunt dispusi sa plateasca pentru ele.

De obicei, un pret se stabileste in asa fel incat sa acopere costurile si sa genereze un profit.

Totusi, pretul trebuie sa fie corelat cu cel al produselor concurente. De exemplu, daca vreti sa produceti papusi trebuie sa va asigurati ca acestea sunt pe placul copiilor, nu prezinta risc de accidente din punctul de vedere al parintilor, iar pretul este corelat cu cel al concurentei.

Daca produsul dumneavoastra are caracteristici speciale, apreciate de clienti, atunci un pret mai mare decat al concurentei se justifica.

Ca regula generala, in estimarea veniturilor trebuie sa mergeti pe varianta pesimista: costuri maxime si venituri minime. Astfel, reduceti riscul de a ramane fara resurse financiare.

Costuri cu materialele

Majoritatea proiectelor au nevoie de multe categorii de materiale care trebuie sa fie disponibile la momentul potrivit. Pentru ca sunt atat de multe si de uzuale, este usor sa le omitem cand facem bugetul.

Totusi,pentru a evita situatii in care trebuie sa oprim activitatile pentru ca nu avem materiale, este de preferat sa le prevedem in buget.

De exemplu, este usor sa presupunem ca foi A4 vor fi disponibile in orice clipa, din moment ce sunt utilizate zi de zi in organizatie.

Daca proiectul presupune realizarea unei constructii vom avea nevoie de spatiu unde sa depozitam materiale si de ambalaje sau invelitori care sa impiedice degradarea lor. De asemenea, este posibil sa fie nevoie sa asiguram paza la locatia constructiei.



Tags: estimaribugetveniturifinanciarecosturiestimarea veniturilor

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Estimarile managerilor: Preturile in constructii vor creste

de Bianca Tila
28 Sep 2023
Managerii romani estimeaza o crestere a preturilor in constructii si in comertul cu amanuntul pentru perioada septembrie - noiembrie 2023. De...

Necesitatile financiare in propriul business

de Idei de afaceri
09 Ian 2024
Odata ce ai stabilit nivelul investitiei initiale, cheltuielile lunare si anuale, precum si veniturile minime care sunt necesare pentru acoperirea...

5 Surse auxiliare care iti pot aduce venituri suplimentare

de Camelia Diaconu
22 Apr 2021
Cu totii ne dorim independenta financiara, insa sunt situatii in care salariul de la un singur loc de munca nu ne poate aduce linistea de care avem...

Planul de afaceri: analiza costurilor de operare

de Nita Alina
16 Ian 2017
Capitolul "Analiza costurilor de operare" din planul de afaceri este dedicat intelegerii si evidentierii costurilor de functionare curenta a...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]